Прочитај ми чланак

Коштуница: Митрополит и владика Атанасије су жртве бруталног медијског линча

0

Kostunica


Председник Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница рекао је у интервјуу за Печат да митрополиту црногорско – приморском Амфилохију и владици Атанасију може само да служи на част што су уз свој народ на Косову и Метохији, што су против бриселског споразума, додавши да би свако ко се усудио да због тога баци камен на њих требало да се добро замисли шта ради.

„Због чега, и ко се то уопште могао надати да ће они рећи нешто друго, а не оно што су рекли? Од оваквих српских медија они би добили аплауз да су рекли да су против царства небеског, да су против цара Лазара, да су против косовског завета и против Његоша, а да су пре свега за независност Косова“, рекао је Коштуница у интервјуу за Печат.

Он је оцјенио да су митрополит Амфилохије и владика Атанасије међу најугледнијим великодостојницима које Српска православна црква има и да је њихов углед огроман свуда у свијету, „а ето, доживели су бруталан линч у српским медијима“. 

„Али свако ко њих зна, а ја их знам веома дуго и јако добро, свестан је да су они спремнији да буду прогоњени, али да увек говоре истину“, истакао је Коштуница.