Прочитај ми чланак

Коштуница: Дачић подрива темеље државе, нека поднесе оставку!

0

Председник Демократске странке Србије, Војислав Коштуница, оценио је данас да се последњим бриселским договорима премијера Србије Ивице Дачића о наплати царина „подривају сами темељи државе“.

– Овакво противдржавно деловање српског премијера, на жалост, представља нови крунски доказ зашто Дачић више нема никакав легитимитет да обавља посао председника Владе и зато мора одмах да поднесе оставку – навео је Коштуница у саопштењу, понављајући захтев ДСС-а за оставку Дачића.

Он је затражио од Уставног суда да одмах донесе одлуку о обустављању примене уредбе која се, како је навео, заправо односи на интегрисано управљање границом, јер се „са последњим Дачићевим договорима о наплати царине подривају сами темељи државе“.
Како је саопштено из ДСС, Коштуница је изјавио да, уколико се Уставни суд и даље буде оглушивао и не буде радио свој посао, онда је он „директни саучесник у рушењу уставног поретка Србије, што захтева покретање кривичне одговорности самог Уставног суда“.

– Дачићев нови договор о успостављању и наплати царине значи да је између Србије и Косова направљена међудржавна граница. Колико јуче Дачић је тврдио да се ништа није променило са постављањем граничних прелаза, а данас имамо и наплату царине – навео је Коштуница.

(Танјуг)