Прочитај ми чланак

Косовска полиција ухапсила младића на Газиместану, јер је бранио монахињу ВИДЕО

0

Косовска полиција под пуним наоружањем зауставља Србе који су кренули на Газиместан. Како се наводи, једна особа је ухапшена.

Према наводима медија, на Газиместану је приведен један младић из Подгорице који се побунио након што су припадници Косовске полиције кренули да претресају монахињу.

 

Он је приговорио полицији да није у реду то што раде јер је у питању монахиња, након чега су специјалци косовске полиције привеле мушкарца.

„Господо, да ли бисте ви дозволили да вам изваде око, да вам одсеку уши, да вам ишчупају срце?“
Како тврди „Коха“, снаге косовске полиције, КФОР и УНМНИК су зауставиле Србе. Грађани су истакли да је полиција блокирала глави пут, због чега су морали да пођу алтернативним правцем.

„Новости“ тврде да су снаге косовске полиције постављене надомак Приштине, односно да су на излазу из града претресали људи и одвајали са стране пута аутомобиле са српским регистарским ознакама.

Како се наводи, детаљно претресају и возила и путнике које су изводили из аутомобила.

На прилазу Газиместану полиција претреса народ, људима се одузимају мајице и заставе са српским обележјима. Како јавља тај лист, тамо пристиже велики број људи из свих крајева Србије, Црне Горе и Републике Српске. Косово онлај наводи да косовска полиција као и протеклих година, обезбеђује прилазу Газиместану и на улазу врши претрес ранчева и торби, а како су навели из Косовске полиције „одузимају се провокативне мајице које подстичу мржњу“, тако да је више младића скинуто.

Косовски медији јављају да су окупљени скандирали „Косово је Србија“.

На магистралном путу приметан је већи број патрола и отежан је прилаз Газиместану.

Портпарол полиције Косова Баки Кељани у изјави за Косово Онлајн рекао је уочи Видовдана да су предузели потребне мере за одржавање јавног реда и мира, спровођење закона, као и повећање мера безбедности.

“Косовска полиција је у вези са традиционалним обележавањем празника „Видовдан“, благовремено припремила оперативни план за управљање безбедносном ситуацијом, пре, током и после ове манифестације, како би све протекла мирно и без инцидената”, казао је Кељани.

Помен страдалим косовским јунацима у Грачаници служиће патријарх Порфирије.