Прочитај ми чланак

Контроверзни командир уручивао плакете Дијани, сад шиканира „неподобне“ полицајце

0

Срђан Јовановић, командир ПС у ПУ Ниш и високи функционер Независног синдиката полиције, човек је који је бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић својевремено уручивао захвалнице, а између осталог је и, како тврде запослени у ПУ Ниш место командира добио без конкурса. Службеници полицијске управе у Нишу и бивши чланови Независног синдиката полиције, како кажу, више немају начина да се заштите од шикнирања командира Јовановића и коме да скрену пажњу на његове криминалне активности.

– Јовановић је купио два стана и два скупоцена аутомобила, у Турску иде више пута годишње, шверцује робу и води финансије у НСП. Има две кривичне пријаве и суди му се у Нишу. Злоупотребљава службени положај и покушава преко свих да утиче на Тужилаштво. Вршио је мобинг над полицајцима у ПС Гаџин Хан и меша се у политику фирсура СПС – само су неке од ставки на које су надлежне институције остале неме, а које наводе запослени у ПУ Ниш.

Како додају полицијски службеници, ни поред десетина њихових представки Сектору унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова на понашање Срђана Јовановића, не виде никаквог помака и принуђени су да се јавности обрате на овакав начин.

– Срђан Јовановић је користећи своје везе и утицај у синдикату издејствовао за себе место командира ПС без икакве логике и конкурса, а затим почео да се обрачунава са нама неподобнима који не желимо да учествујемо у његовим криминалним активностима. Сви који нисмо били подобни смо смењени или смо прераспоређени у друге организационе јединице без икакве реалне потребе и смисла – наводе запослени.

Они кажу и да је Срђан Јовановић, такође, без икаквог конкурса за свог сина издејствовао радно место са факултетом.

– Према нашим непровереним сазнањима његов син на задужењу има пиштољ марке „Глок“ који је пре тога дужила Дијана Хркаловић. Пошто је његовом сину било испод части да носи пиштољ производње „ЦЗ 99“, тата је од бивше државне секретарке за, питамо се које заслуге, добио њено лично. Тачност ових навода нисмо били у могућности да проверимо, али се могу проверити у евиденцијама МУП-а – наводе запослени.

Службеници ПУ Ниш, тврде и да је Јовановић је задужен за све финансије у синдикату.

– Јовановић има неколико непријављених рачуна преко којих врши проневере. Бранећи се од оптужби преко СУК Јовановић је за само једно давање исказа ангажовао адвоката Петронијевића којем је са синдикалног рачуна платио 60.000 динара – додаје се у писму.

Када су Јовановића новинари Решетке позвали телефоном, он је само кратко прокоментарисао да су „све то глупости“ и да му те приче наместају конкурентски синдикати.

– Нити сам овлашћен, нити могу да коментаришем све те глупости – казао је Јовановић.