Прочитај ми чланак

Конференција ЦГ опозиције: Милови специјалци демолирали кућу, бацили на под и…

0

Милан Кнежевић, један од лидера опозиционог Демократског фронта и посланик у црногорском парламенту, објаснио је данас, у суботу 1 фебруара, на конференцији за медије, у каквој атмосфери је ухапшена његова мајка Ратка Кнежевић приликом упада маскираних полицајаца у њихову породичну кућу јуче ујутру.

„Моја мајка је наводно ухапшена јер је у тренутуку док је двадесетак маскираних полицајаца, са фантомкама на главама, рушило нашу породичну кућу, и у тренутку кад су породичну фотографију мог покојног оца бацили на земљу и почели да је газе. Она им је упутила неколико клетви. Они су се осетили угрожено од клетви 70-годишње жене, професорице у пензији, која је 40 година радила у просвети. Толико су били уплашени да су сви подигли кривичну пријаву против моје мајке и са лисицама на рукама је одвели у Центар безбедности, а потом и спустили у такозвану Бетоњерку“, објаснио је Кнежевић.

Он је додао да је његова мајка Ратка Кнежевић у овом тренутку добро и да се осећа поносно.

„Као и код десетине и десетине хиљада грађана, и њен је највећи грех то што се налазила на литијама и молебанима у Подгорици и Зети, као и остали ухапшени грађани који су одведени у 5 сати ујутру као најокорелији криминалци“ подвукао је Кнежевић.

Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић тврди и да је полиција чекала да он и његов брат Мирко отпутују за Београд како би претресли њихову породичну кућу.

Он је додао да је судија за истраге Основног суда у Подгорици Миладин Пејовић 28. јануара издао налог за претрес породичне куће Кнежевића.

„Три дана су знали да постоји наредба и могли су да је претресу када смо кући брат и ја. Чекали су да одемо у Београд и организовали акцију на жену од 69 година“, рекао је Кнежевић.

Он је казао да је његов брат Мирко у Београду и да долази сјутра вече у Подгорицу, те да претресом њихове породичне куће нису нађене бомбе и експлозив за шта су осмњичени.

„Ово је била демонстрација силе репресивног апарата. Мој брат је под мерама надзора већ неколико месеци како би могли да легализују прислушкивање мене и осталих посланика ДФ-а. Прислушкују нас не би ли нашли мотив за неко кривицно дјело. Овај режим покушава да угуши литије и молебане које попримају епске размјере“, навео је Кнежевић.

Казао је да је полиција у 5.20 ујутро упала у породичну кућу не дозволивши његовој мајци да им отвори врата.

Посланик ДФ-а је казао и да је полиција током претреса његове породичне куће пронашла два телефона стара 15 година, одузела сабљу коју је добио на поклон и ресивер са видео надзором.

„Ресивер су узели вјероватно да обришу видео снимке“, рекао је Кнежевић.

Поручио је да тај опозициони савез неће одговорити истом мјером на режимску акцију хапшење у Зети и неће дати повод Милу Ђукановићу да уведе ванредно стање у држави и забрани литије и „молебане који попримају епске размјере“.

Он је на конференцији за новинаре рекао да неће одговорити на провокације како би Ђукановић оно што прича на својим наступима на сједнициама општинских одбора ДПС-а могао да потврди и забрани молебане илитије и продужи своју 30-годишњу владавину.

„Моја мајка је ишла на литије и молебане па ако Ђукановић мисли да ћемо да одговоримо агресивно, грдно се преварио. Одговор ће му бити народ на првом народном молебану са заставама СПЦ, Богородице и Исуса Христа иса нашим митрополитом Амфилохијем да мирно искажемо наш бунт против Закона, против хапшења широм Црне Горе „, рекао је Кнежевић.

Он је додао да им значи подршка из Србије и поруке предсједника Александра Вучића али не очекују од било кога да шаље тенкове.

Небојша Медојевић

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић саопштио је да су обавијестили међународне партнере због, како тврди, намјера власти да се забрани демократија, друштвене мреже и „проблематичног понашања Ђукановића које се мора медицински испитати“.

„Ово је отворена фашизација друштва.У континуитету имамо кршење Устава јер је дом посланика такође заштићен. У акцији су учествовали припадници паравојних стриктура које се регрутују мимо прописа које су идеолошки задојене. Ово је опасна ствар“, рекао је Медојевић.