Прочитај ми чланак

КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА И ИНСПЕКТОРИ покушали да зауставе блокаду Трга ВИДЕО

0

Грађевинска инспекторка у пратњи две комуналне полицајке и представника унутрашње контроле комуналне полиције покушали су да преговарају са грађанима који блокирају радове на реконструкцији Трга републике и легитимишу их, али без успеха.

TVITTER

Грађани су одбили да дају личне карте комуналној полицији инсистирајући да само званична полиција има право да их легитимише и рекли да се са градилишта неће померити, а да инспекцију неће ометати да обавља свој посао.

Грађевинска инспекторка која је дошла да изврши надзор није желела да се представи, рекла је да је легитмацију заборавила да понесе али да је може донети касније.

Са инспекторком и полицајкама је разговарао Бранко Миљуш, члан већа општине Стари град, који је нагласио да грађани исказују своје незадовољство на миран начин, да неће угрожавати безбедност радника који су ионако изашли са градилишта и да ће водити рачуна о имовини и материјалу који је купљен новцем свих грађана.

– Морате да будете свесни где сте дошли. Ви сте дошли на силовање Београда, да то легитимизујете. До пре два дана су тако ваше колеге долазиле и код гондоле док суд није рекао да се ти радови обуставе, навео је Миљуш, додајући да он ни грађани неће ометати инспекцију да ради свој посао.

Миљуш је за Данас навео и да је, пре слања комуналне полиције, градска власт покушала да застраши грађане који блокирају Трг тако што су послали групу грађана са лопатама.

– Прво су послали батинаше са лопатама, онда су неки радници покушали да наставе са радовима а када су видели да се нећемо померити послали су инспекцију и комуналце, али ми настављамо са акцијом, навео је он.