Прочитај ми чланак

КОЛИМА на студенте!: „Ј…. вам мајку!“ (ВИДЕО)

0

Кроз групу окупљених студената, станара студентског дома "Краљ Александар И" који су пре великог протеста испред Скупштине блокирали део Булевара краља Александра непосредно поред дома, синоћ је прошао аутомобил неуобичајено великом брзином која говори о бесу оног за воланом. Срећом, нико није повређен.

А онда је чињеницу да је бесан доказао и сам возач који им је, крећући се у рикверц након што је прошао између њих, псовао мајку.

Подсетимо, синоћ је одржан велики протест у Београду због најаве да ће домови бити затворени како би се спречило ширење вируса. Студенти су најпре протестовлаи испред домова у којима живе, а онда се окупили на платоу испред Народне Скупштине.

Јутрос је поновљен протест којем је присуствовала и ректорка, а са којег су студенти Влади дали рок од три дана да испуни њихове захтеве.

У супротном, протест ће бити радикализован.

Да подсетимо, та метода упада аутомобилима у пуној брзини у масу мирног народа који стоји или шета или у колону студената, била је уобичајена током Милошевићеве владавине. Неколицина грађана је том приликом била и повређена, а бахати возачи који су намерно упадали да би разбили протест или плашили народ, одмах би побегли са лица места уз псовање „издајника“ и величање Слобе, Јул-а и СПС-а, њихов идентитет није био откривен јавности. Није било телефона који могу да их сниме као данас.