Прочитај ми чланак

Демонстранти послали теретни камион у кордон полицајаца (ВИДЕО)

0

Студенти који протестују због масовне отмице 2014. године учинили су да теретни камион без возача склизне низбрдо према линији националних гардиста и полицајаца који чувају наплатну рампу у Чилпансингу, у јужном Мексику, у петак.

Снимци из новинских извештаја и видео снимци на друштвеним мрежама показују велики црвени камион који је ван контроле ишао опасно близу полицајаца и ударио у информативни штанд, оштетивши возило паркирано у близини.

Нико од полицајаца није повређен камионом, пренео је АП.

Студенти су раније покушали да заузму наплатне кућице у покушају да блокирају аутопут. Мексички медији јавили су да су полицајце гађали каменицама, ракетама-флашама, петардама и молотовљевим коктелима. Полиција је одговорила испаљивањем сузавца.

El Financiero је цитирао полицију да је 11 полицајаца и припадника националне гарде повређено током сукоба, а пет студената је приведено. Други извештаји говоре да је повређено 20 студената и 37 припадника полиције.

У 2014. години, 43 студента са Руралног учитељског колеџа Raul Isidro Burgos, такође познатог као Auotzinapa Rural Teachers’ College, отето је у Игуали и од тада више није виђено. Власти су на крају идентификовале посмртне остатке само три жртве.

Влада и истражитељи рекли су да су студенте одвели корумпирани полицајци и предали нарко картелима.