Прочитај ми чланак

Коалиција Вучића и Драшковића: СПО и напредњаци заједно на изборима

0

vuk-draskovic-aleksandar-vucic

У консултацијама са лидерима парламентарних странака, на састанку код Александра Вучића данас је био лидер СПО Вук Драшковић и најавио могућу коалицију са СНС.

Вук Драшковић је рекао да је током састанка са Вучићем подржао европску и косовску политику Владе, примену Бриселског споразума, борбу против корупције и криминала. Драшковић је рекао и да је Вучићу предложио да Србија почне приступање НАТО-у, али да је одговор Вучића био да то није могуће због скупштинске декларације. Једна од тема била је сарадња две странке.

„Ви знате да су СПО и СНС већ увелико у многим коалицијама на локалу. Изразили смо заједнички став о заједничком наступу и на парламентарним изборима, СПО и СНС-а на листи СНС-а, али ће се о томе када дође време изјаснити страначки органи обе партије“, рекао је Драшковић.

На питање новинара да ли је то предложио он или Вучић, лидер СПО-а је одговорио: „То је потпуно небитно. То је предложила реалност.“

„Србији се много жури, нама се свима жури и нема застајкивања, то сам рекао. Нема окретања уназад. Не сме се направити ниједан корак уназад када су у питању стратешка магистрална питања, јер свако застајкивање или колебање даје шансу повратку уназад да те снаге које су за враћање Србије у деведесете су такође у надирању и контраофанзиви, и главна мета су им наравно Александар Вучић, СНС која га следи и СПО“, закључио је Драшковић.

Лидер СПО је навео и да би „убрзане евроатланске, а не само европоске интеграције Србије заправо гарантовале успешан завршетак европског пута Србије“. Драшковић сматра и да би убрзане евроатлантске интеграције Србије „онемогућиле покушај снага из деведесетих година (прошлог века) да све зауставе, закоче и спрече и врате нас неколико деценија уназад“.

Подсетимо, пре њега први потпредседник Владе и лидер СНС-а разговарао је са председником ЛДП-а Чедомиром Јовановићем.

 

Б92