Прочитај ми чланак

КО ВОДИ КРАЉЕВО? „Аеродрум“ који отвара семафоре

0

Градоначелник Краљева из редова СНС Предраг Терзић поново је пре неколико дана изабран на ту функцију. Краљевчани ће по свој прилици и даље морати да сведоче бесмисленим активностима првог човека града, попут отварања семафора, по чему је постао хит у Србији и региону. Такође се "прославио" тиме што је у лексикон увео нову реч - аеродрум!

Терзић је 2016. године са председником Скупштине Ненадом Марковићем свечано пустио у рад семафоре на раскрсници код Главчићевог моста у Краљеву.

Тиме се и јавно хвалио и дичио, а на критике је одговорио реченицом: „Чим је изазвало овакве реакције, значи да је било потребно“.

– Реч је о веома значајној саобраћајници која повезује две битне улице, Скопљанску и Олге Милутиновић, и стварале су се велике гужве на овој раскрсници. Савет за безбедност саобраћаја из Краљева је сам финансирао постављање семафора. А по реакцији одборничке групе „Локални фронт“, видимо да су сви задовољни – рекао је својевремено Терзић.

Иначе, активисти „Локални фронт“ перформансима су исмејавали отварање семафора. Казали су да је семафор заиста потребан на том месту, али да је бесмислено свечано га отварати.

– Ово што смо урадили је још једна „похвала лудости“ каквом ју је описао Еразмо Ротердамски – рекао је тада Предраг Воштинић из „Локалног фронта“.

Терзићу, шта је аеродрум?

Градоначелник Терзић је пре две године у српски речник увео нову реч – аеродрум. Или можда није знао како се зове место на којем се врше припреме за ваздушни саобраћај, с обзиром на то да је у истој реченици пет пута изговорио „аеродрум“ уместо аеродрома.

– Ја знам да Краљевчани хоће да имају аеродрум и знам да је најбољи начин за управљање аеродрумом да га држава води. Да га воде професионалци који знају да увећају број путника на неком аеродруму, који знају како аеродрум функционише, а не да изаберемо неког партијског мољца и поставимо га на то место, а цео аеродрум да стагнира. Хоћемо да наш аеродрум ради и уопште ме не занима на који начин – рекао је Терзић 2018. говоривши о томе да ли држава треба да преузме ингеренције на аеродромом у Краљеву.