Прочитај ми чланак

КО СТОЈИ ИЗА „ДУШАНА СИЛНОГ“: Браћа Ђукановић пале пожар у Црној Гори

0

Болна искуства, додали су из ДФ-а, из наше скорије прошлости, када су етнички мотивисани конфликти довели до рата и страдања невиних људи, треба да буду упозорење свима да се рјешења морају тражити у политичком дијалогу и поштовању свих народа и политичких субјеката

Организација која се потписала као „Душан силни“ послала је 31. маја на званичну мејл адресу предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, кабинета премијера Душка Марковића, као и дијела медија у Црној Гори и Србији: портал Вијести, портал Аналитика, дневни лист Дан, портал ИН4С, портал Борба, дневни лист Блиц, дневни лист Информер, дневни лист Ало, као и портал Балканинфо, видео клип узнемиравајућег садржаја.

припадници организације која се потписује као „Душан Силни“

На видео клипу се виде три маскиране особе иза којих стоји снајперска пушка, а испред порука:

„Ми смо борци против неправде, заклети српски војници. Истребитељи лажи и издајника. Ми смо „Душан Силни“. Наш циљ је слобода. Злотвори нас пљачкају, хапсе, прогоне, узимају нам хљеб…

Зликовци малтретирају наше породице. Суде нашим вођама. Убијају нас. Зато је наша мисија праведна и света. „Душан Силни“ ће одбранити свој народ и светиње.

„Зло чинити, од зла се бранећи, ту злочинства нема никаквог“ – П.П. Његош.

Тирани, стижемо“.

Портал ИН4С се тим поводом обратио за коментар свим предсједницима парламентарних странака у Црној Гори.

–С обзиром на такав садржај видео клипа, а свјесни тренутка у којем живимо и дубоке подијељености у Црној Гори, молимо вас за коментар истог. Вјерујемо да управо адресе којима се обраћамо носе највећу одговорност за очување мира, али и отклањања атмосфере у којој ова и сличне поруке не би нашле плодно тло у Црној Гори, наводи се у питању нашег портала.

Међутим, до објаве овог текста стигао је одговор само од Демократског фронта.

порука припадника организације која се представља као „Душан Силни“

Из најјачег опозиционог савеза наводе да ДФ, од свог оснивања, упорно указује на потребу српског-црногорског помирења и на неопходност најширег консензуса о минумуму државних и националних интереса, по принципу – ”сва права свима”.

–ДФ упорно упозорава домаћу и међународну јавност да је идеја браће Ђукановић да злоупотребом полиције, тужиластва, судова и насиљем пороби српски народ у Црној Гори опасна и да директно води у етничке сукобе и хаос. Браћа Ђукановић не желе да схвате да у Црној Гори живи и не мали број слободних и часних људи који неће мирно посматрати дискриминацију, понижавање и прогон. Покушај браће Ђукановић да насиљем ријеше српско питање у Црној Гори је напад не само на српски народ, већ и напад на државу Црну Гору и све оне Црногорце који баштине традицију Петровића и нијесу антисрби, наводи се у саопштењу.

Болна искуства, додали су из ДФ-а, из наше скорије прошлости, када су етнички мотивисани конфликти довели до рата и страдања невиних људи, треба да буду упозорење свима да се рјешења морају тражити у политичком дијалогу и поштовању свих народа и политичких субјеката.

–У супротном, нико не може контролисати ситуацију и све може да доведе до хаоса који би изазвао пожар са несагледивим последицама. Комплетна одговорност за будућност Црне Горе лежи на кључним доносиоцима одлука – браћи Ђукановић. Сви који одговорно политички и људски промишљају, могли су очекивати овакву реакцију, као са видео прилога, а која није страна овим просторима. Нико нема право да данас глуми изненађење, послије онолико опомена од стране српских и других опозиционих политичара из Црне Горе, који су добронамјерно упозоравали власт да су прешли сваку разумну границу у насиљу и државном терору, стоји у саопштењу ДФ-а.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!