Прочитај ми чланак

Ко не брани „Великог Вођу“ нека лети из Владе

0

zorana mihajlovic-

Потпредседници СНС Игор Мировић и Зорана Михајловић тврде да СПС не жели да преузме одговорност и да брани тешке реформе које Влада Србије спроводи.

Претходно је њихов страначки колега Небојша Стефановић критиковао социјалисте зато што не желе да бране Владу Србије од медијских прозивки, “као да је тендером за испумпавање воде (на копу Тамнава) руководио кабинет премијера, а не Министарство рударства и енергетике на чијем челу је управо кадар СПС” (Александар Антић).

Стефановић је замерио и то што су током недавне расправе о буџету за 2015. “министри из СПС остајали по страни” док су “реформске потезе Владе заступали једино чланови коалиције окупљене око СНС”.

Ставове министра унутрашњих послова дели потпредседница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић. Она за “Блиц” каже да, чак и да СНС ништа није рекао на ову тему, “грађани сами виде ко се бори да Србија иде напред, ко ради на тешким мерама и о томе говори”.

– Да ли сте чули било ког министра из СПС да прича о фискалној консолидацији, мерама штедње, и да су морале бити смањене и пензије, а не само плате у јавном сектору? Не – казала је Михајловићева.

Игор Мировић објашњава да напредњаци траже “активан приступ коалиционих партнера”.

– Тражимо јединство, подршку и оно што бисмо увек тражили о којој год теми да се ради, а то је да истина увек замени лаж. Ако смо заједно у коалицији, ако делимо исту судбину, онда би било у реду и да наступамо јединствено – упозорава Мировић.

Како каже, односи две странке унутар коалиције тема су за њихове председнике, Александра Вучића и Ивицу Дачића, који и иначе о томе редовно разговарају.

– Ми само можемо да дајемо сигнале, критике, а понекад и јавно проговоримо о томе – закључује Мировић.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић каже за “Блиц” да овакве изјаве показују да СНС нема поверења у СПС, али и да жели да ослаби социјалисте у бирачком телу.

– Такође, ово је можда медијско-политичка прича као увод у замену коалиционог партнера у Влади – сматра Станковић.

СПС се ућутао

Нико од шесторо највиших функционера СПС није хтео да коментарише прозивке из СНС, а камоли да узврати на нападе. Као по команди, на наше позиве нису одговорили Ивица Дачић, Бранко Ружић, Александар Антић, Славица Ђукић Дејановић и Дијана Вукомановић.

(Блиц)