Прочитај ми чланак

КО КОМЕ ТРЕБА ДА СЕ ИЗВИНИ: Стаматовић и први човек Ужица о гондоли

0

Повела се прича око тога да ли је гондола завадила Ужичане и Златиборце, али и питање ко коме треба да се извини, ако уопште треба.

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић, каже да нема намеру да се извињава било коме, јер је како тврди разлог дугом чекању грађевинске дозволе политичке природе.

„У овом случају из државних органа нико ништа није допринео да се овај пројекат реализује, већ су само вршили опструкције. Очигледан пример да држава овај пројекат није доживљавала као свој је то да нису желели да инвестирају осам милиона евра у овај национални пројекат, за разлику од Ниша где су те паре у уложили у страну компанију“, рекао је Стаматовић.

Са друге стране градоначелник Ужица Тихомир Петковић, тврди да Стаматовић итекако има разлога за извињење.

“Сада је свима јасно да ни Влада ни министарка нису радили против Златибораца нити против Милана Стаматовића, напротив добронамерно су га саветовали све време да овај начин фазног добијања дозволе за градњу је једини законит начин”, истакао је Петковић.

Иначе, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре донело је решење о издавању грађевинске дозволе за извођење радова за фазу пет будуће најдуже панорамске гондоле на свету, док ће за остале четири фазе дозволу морати да сачекају решавање спорних имовинско правних односа.