Прочитај ми чланак

КО ЈЕ ОД КОГА УЗЕО ПАРЕ: Заратили Шешељ, Веља и Зорана

0

Рат титана! Лидер Нове Србије Велимир Илић и вођа радикала Војислав Шешељ ушли су у отворени рат, и то, веровали или не, због председника Србије Томислава Николића и приче о томе ко води кампању против шефа државе и колико она кошта.

seselj

Бивши министар и кандидат за новог директора „Коридора Србије” Велимир Илић је на ТВ „Пинк“ оптужио Војислава Шешеља да је узео велики новац како би по медијима блатио и нападао Томислава Николића и његову супругу Драгицу.

– Води се једна прљава кампања против Томислава Николића, Шешељ је предводи и неко га дебело плаћа за то, а он је увек радио те ствари. Шеки никад ништа не ради џабе, знам га толике године. Он је увек имао своју тарифу и то ради професионално, али није лепо председника толико блатити. Ја Тому знам много година и могу да кажем да је много ружно тако га нападати. Познајем и Драгицу, дружили смо се и када смо били на различитим позицијама и увек смо се поштовали, све ово је ружно – рекао је Илић.

velimir ilic

Лидер СРС-а Војислав Шешељ каже за „Ало!” да су и Николић и Илић људи без морала и да је заправо Илић тај који отима новац.

– Каже Веља да је Томислав Николић частан, а Николић је частан управо онолико колико је частан Веља Илић. За мене нико никада није могао да докаже да сам било какав новац узимао од било кога, а Веља Илић се сам хвалио како је из Будимпеште носио за Београд у више наврата футровану јакну пуну долара, које нису бројали ни када су му их давали у Будимпешти, ни када их је он предавао у Београду. По начину живота и скромности се може видети који је од нас двојице лопужа. Видите колико је Илић стекао од 90-их наовамо, а колико ја. Веља је један маргиналац на српској политичкој сцени, човек без имало морала, знања, са лажном титулом магистра, и по томе је сличан Николићу. У свему су идентични, зато га и брани, заједно пеку и ракију – рекао је Шешељ.

prof_dr_zorana_mihajlovic

Шеф радикала Војислав Шешељ и министарка саобраћаја Зорана Михајловић никако да закопају ратне секире, а лидер СРС-а је овог пута оптужио потпредседницу Владе Србије да је милион и по динара са службене картице потрошила на приватне ствари, а чак је, како тврди, куповала себи доњи веш на Владин рачун. Војислав Шешељ је оптужио Михајловићеву да је са службене картице потрошила милион и по динара, а да је рефундирала само 600.000 динара, иако је тај новац трошила за приватне потребе. Он је навео да је она тај новац трошила и у продавници доњег веша. „Што се тиче дугова Зоране Михајловић, она нема дугова према Влади Србије и све што је искоришћено на било којој картици плаћено је и враћено Влади”, рекао је Александар Вучић данас у Скупштини и додао да то не би могао да каже за неке из претходног периода, за које би, каже, могао да говори колико су новца узели, а види да су „велике звезде”.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић негирала је тврдње лидера СРС-а Војислава Шешеља да је злоупотребила службену картицу и поручила му да слободно настави да је вређа, јер ће иза ње увек стајати резултати њеног рада. Одговарајући да не постоје њени дугови, нити дугови њене породице, Михајловићева је истакла да за то постоје јавно доступни подаци и додала да јој не смета што је Шешељ назива „страним и америчким шпијуном којег треба ухапсити“, нити јој сметају простаклуци које јој говори. „Слободно. Ја вам желим све најбоље. Иза мене ће увек остајати радни резултати”, рекла је Михајловићева.Д. З.

Томини људи ће морати да оду

Војислав Шешељ наставио је да критукује шефа државе и његове раднике у Председништву.

– За државну старлету Душицу ћу опет поновити да јој је неко помогао. Она је напала полицајца, а добила условну казну за то, то је напад оружјем који је могао да изазове кобне последице, полицајац се онесвестио од тог сузавца, да је имао астму, убила би га на лицу места. Она је сама потврдила да јој је Иван Мркић дао дипломатски пасош по налогу Томислава Николића. Тражићу да се уведу нове ставке у буџет председника јер нигде није предвиђен новац за отпремнину радника, а ту ће морати да се отпусте сви они које су запослили Томислав и Драгица, као и Николићева ташта – каже он.