Прочитај ми чланак

Ко је допустио да тзв. Косово има атлетичаре на СП у Београду?!

0

Први пут на неком великом такмичењу у Србији учествоваће такмичари тзв. Косова! Карате и Боксерски савез Србије су избегли потешкоће у организацији шампионата, будући да такмичари наше јужне покрајине нису учествовали, али то се неће десити са Атлетским савезом Србије, будући да ће на дворанском Светском првенству, које се одржава од 18. до 20. марта у "Арени", учествовати Греша Бакраћи, представница тзв. Косова. Поставља се питање ко је то допустио и како ће се Србија сада понашати? Атлетски савез Косова је, нажалост, признат од стране Светске атлетске федерације (ИААФ) и има право да учествује на великим такмичењима. И то ће се догодити у Београду, будући да ће наш главни град бити домаћин СП, а на том надметању је пријављена такмичарка тзв. Косова.

Греша Бакраћи, како се наводи на званичном сајту Светске атлетске федерације, налази се на списку учесница, па ће се такмичити на 1.500 метара. Једина, ако тако може да се каже, срећна околност у свему овоме јесте то да у поменутој дисциплини Србија нема представнике, па се неће наметати питање како би се наш такмичар понашао у тој ситуацији.

Spisak takmičara na SP u atletici u Beogradu FOTO: Printscreen/IAAF

Списак такмичара на СП у атлетици у Београду ФОТО: Printscreen/IAAF

 

После свега, остаје да се види како ће реаговати Србија, Атлетски савез Србије, Министарство спорта…

Поред тог питања, намеће се још једно – а то је како ће наступити Греша Бакраћи. Да ли ће бити истицани симболи тзв. Косова или ће, пак, наступати са звездицом, будући да Србија не признаје самопроглашено Косово.

Греша Бакраћи ФОТО: Printscreen/YouTube

 

Да подсетимо, ово није први пут да такмичари тзв. Косова учествују на такмичењима у Србији, будући да су у фебруару атлетичари из наше јужне покрајине били учесници Балканског првенства до 20 година.

Због тога су се побунили навијачи Црвене звезде, који су током меча са нишким Радничким истакли транспарент, на ком је писало:

– „Атлетски савез Косова“ на такмичењу у Београду? Чије издајничке руке су ово потписале? И ко је одобрио? – писало је на поменутом транспаренту.

Иначе, такмичари тзв. Косова су тада, како је наведено, у Београду наступили без заставе.