Прочитај ми чланак

КО ЋЕ КОМЕ, НЕГО СВОЈ СВОМЕ: Мило Ђукановић дао уносан посао сину

0

Блажо Ђукановић, син црногорског премијера сувласник фирме "ББ солар" добио је концесију да гради мале хидроелектране на водотоку Бистрица у Колашину, захваљујући одлуци Владе Црне Горе!

porodica-djukanovic-milo-blazo-i-lidija

Одлуку у име државе потписује Мило Ђукановић, а уговор о концесији министар економије Владимир Каварић. Тако ће „ББ солар“ добити концесију на 30 година у оквиру које за годину дана мора завршити послове пројектовања, а за још две изградити хидроцентрале.

ГAРAНТОВAН ОТКУП

Власници малих електрана у Црној Гори имају статус повлашћеног произвођача и њихову струју ће откупљивати Електропривреда, док ће трошак плаћати сви потрошачи – преко ставке на рачуну за подстицање производње обновљивих извора енергије.

Ова фирма поднела је Министарству одрживог развоја захтев за издавање урбанистичко-техничких услова за изградњу мале хидроелектране Бистрица и то пет месеци пошто је то министарство одбило да им испоштује захтев за градњу мале ХЕ Слатина на истом водотоку код Колашина, на катастарским парцелама које су у власништву породице Дуловић.

Као разлог тада је речено да није урађено хидролошко истраживање и да је за издавање дозволе потребна израда локалне студије.

Сада су све нејасноће очигледно превазиђене, па ће за коју годину Колашинци моћи да добијају струју са мале хидроцентрале Бистрица, али и да је плате.

Син богатији од Мила Ђукановића

Блажо Ђукановић је богатији од свог оца Мила и мајке Лидије, показује извештај о имовинском стању који је црногорски премијер предао Комисији за спречавање сукоба интереса, пишу „Вијести“.

Лист преноси да је Ђукановић предао Комисији за спречавање сукоба интереса извештаје о имовинском стању у којима нема битних промена, осим што је Ђукановићев син Блажо упловио у пословне воде.

Блажо Ђукановић је, како пишу „Вијести“, власник половине фирме „ББ СОЛAР д.о.о“, а према подацима Централног регистра Привредног суда, други власник фирме која се бави „производњом, прометом услуга, експортом и импортом“ је Иван Бурзановић, који је и извршни директор.

Блажо Ђукановић од пословног простора у Подгорици површине 459 квадрата, који је пре неколико година добио од стрица Aца Ђукановића, месечно зарађује 2.340 евра. Тај новац штеди у банци, али, како преносе „Вијести“, није наведено у којој и о којем износу депозита се ради.

Најмлађи Ђукановић је, како пише у  извештају, од зараде по основу закупнине тог пословног простора купио стан на Жабљаку од 124 квадрата.

Власник је и стана у Подгорици површине 187 метара квадратних „плус поткровље“, али и четвртине Универзитета Доња Горица, половину предузећа „Глобал Монтенегро“ д.о.о. и 100 одсто акција у „Капитал инвесту“ д.о.о.