Прочитај ми чланак

Кнежевић за Србин.инфо: У недељу опозиција побеђује ДПС, а Мило ће морати…

0

Поводом предстојећих избора у Црној Гори, за СРБИН.инфо говори Милан Кнежевић, испред листе ''За будућност ЦГ'', чији је носилац професор Здравко Кривокапић.

Занимало нас је како ћесе опозиција у Црној Гори борити са малверзација попут “бугарског воза“.

Кнежевић нам је открио да ће листа чији је кандидат имати отприлике 5000 људи на свим бирачким местима, уз остале опозиционе листе, те да ће ти људи добити упуства да свако сумњиво гласање евидентирају и упишу у записник, као и сваког сумњивог гласача који би могао да има неколико пребивалишта и да тако више пута гласа на више места.

“Ђукановић са досадашњим коалиционим партнерима нема парламентарну већину, коју чини 41 посланик. Убеђен сам да коалиција “За будућност ЦГ“ заједно са колегама из осталих опозиционим колона Дританом Абазовићем и Алексом Бечићем може да формира већину, а спремни смо да коалицију понудимо и листама мањина.“ – наводи Кнежевић, те додаје да је пре неколико дана један од лидера албанске мањине оптужио ДПС и Мила Ђукановића да куповином гласом покушавају да прекроје изборне вољу. За Кнежевића то представља доказ панике Мила Ђукановића јер своје досадашње партнере означава као “изборну ловину“.

“30. августа се неће десити ништа револуционарно, неће бити проливена ни кап сузе, ни кап крви.“ – јасно истиче Кнежевић, те додаје да у изборни дан улазе поптуно релаксирано.

Сматра да би да је било ко из званичног Београда подржао неку опозициону листу у Црној Гори у Црној Гори било ванредно стање, као што се тренутно блати ауто-литија у Србији у организацији Савеза Срба из ЦГ, док са друге стране исти ти медији немају ништа против позива Едија Раме, председника Албаније, да Албанци гласају за Мила Ђукановић.

Такође, сматра да ће свака крађа избора бити осуђена од стране грађана.

Додаје, да опозиција не планира никакве немире, те да им је једини план да оловком у руци победе Мила Ђукановић и да сваки вид малверзације на изборним местима не дозволе.

Кнежевић је апеловао на све оне који планирају да присуствују београдском скупу подршке српском народу у Црној Гори (субота 20х, Саборна Црква) да не ураде ништа што би Мило Ђукановић могао да искористи против опозиције, јер би напад на амбасаду или паљење заставе могло да значи само хиљаде гласова мање за опозиционе листе.