Прочитај ми чланак

КНЕЖЕВИЋ тражи хитну реформу правосуђа: Тужилаштво да испита Меденицу и Перуничића

0

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) и председник Демократске народне партије (ДНП), посланик Милан Кнежевић, данас је прочитао допис анонимних службеника црногорских судова и позвао Специјално државно тужилаштво да саслуша бившу председницу Врховног суда Весну Меденицу и бившег директора АНБ-а Дејана Перуничића због злоупотребе овлашћења око нелагалног прислушкивања судија, судских намештеника, али и његових колега.

Кнежевић је на прес конференцији прочитао писмо у којем се наводе напочинства у раду судова, а поручио је да је имао потребу да са њим упозна целу јавност.

 

“Овде има довољно елемената да се огласи СДТ и покрене поступак. Стојим на располагању СДТ-у за све информације. Сматрам да је неопходно да буде саслушана Весна Меденица и Дејан Перуничић који су злоупотребљавајући закон о АНБ-у, спроводили мере тајног праћења судија, немештеника и лидера ДФ-а. Ово је још један од доказа због којих је потребна реформа у тужилаштву и у судском систему”, оценио је он.

Истакао је да он није судија ни тужилац, а да ли има елемената за поступање Тужилаштва, то ће на крају оценити тужиоци.

“Имајући у виду да је СДТ поступало по много бенигнијим наводима, сматрам да овде треба да се саслуша Весна Меденица по овим наводима. Имам коверту оргиналну, спреман сам да је дам на увид. Очекујем додатне информације везане за ове и неке нове случајеве у црногорском правосуђу”, истакао је Кнежевић.

Кнежевић је подсетио да је по доласку на функцију председника Одбора за безбедност казао да за њега неће постојати забрањене теме и да неће злоупотребљавати функцију.

“Пре два дана сам добио обавештење о нерегуларностима у раду Апелационог, Вишег и Врховног суда које ћу прочитати. Циљ је да се јавност упозна са нерегуларностима рада у црногорском правосуђу које су утицале на самосталност, непристрасност рада како судија тако и намештеника. Оне су плод непотизма, корупције и партитократије челника ових судова”, навео је Милан.