Прочитај ми чланак

КИПРИЈАНОВИЋ (ДВЕРИ): Вучић и фашистичке фаланге његовог пријатеља Порошенка

0

Гласило СНС-а, у форми дневног листа "Ало", у континуитету изазива неосновану панику и страх код грађана.

Насловна страна и текст објављен 2.априла 2019. под називом „Плаћенике из Украјине спремају за крвопролиће“ је чиста измишљотина са циљем изазивања страха и сукоба међу грађанима, осим ако режим Александра Вучића не планира да доведе преко свог пријатеља Порошенка припаднике украјинских фашистичких фаланги из јединица „Азов“ или „Бандеровце“ да изазову хаос и крвопролиће на улицама Београда. Подсећам јавност да је Вучићева Влада 2015. донирала 100.000€ Украјини, а са друге стране глуме велике пријатеље Русије.

Опозиција и Савез за Србију не планира да протести у Србији буду насилни. Занима нас само када ће власт схватити да је време истекло и да морају да ослободе јавни и медијски простор за равноправну дебату и сучељавање мишљења власти и опозиције, као предуслов за фер и поштене изборе који следе.

Перформанс којим су градске организације Савеза за Србију на 30 минута затвориле Коларчеву улицу, као израз грађанске непослушности због безобзирне, неспособне и бахате власти, није изазвао револт код грађана као што је блокада живота у центру Београда, коју од 1.априла спроводи Горан Весић, а која ће трајати много дуже него што би и једна власт било које метрополе у Европи себи дозволила.

Зато они морају да оду што пре. И зато протест. Миран, достојанствен, али и одлучан. Зато 6.априла Пинк. Зато 13.априла цела Србија у Београду.

Југослав Кипријановић
председник Градске организације Двери – Београд

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!