Прочитај ми чланак

КиМ: С дневног реда скинута резолуција о дијалогу која забрањује корекцију границе

0

Парламент тзв. Косова одлучио је да скине са дневног реда гласање о нацрту резолуције о дијалогу са Београдом, преноси "Газета експрес". Лист наводи да су након тога опозиционе странке напустиле пленарну седницу.

Посланици опозиционих партија Демократски савез Косова (ЛДК) и Самоопредељење, напустили су пленарну седницу након што је парламент одлучио да са агенде скине резолуцију коју је предложила опозиција, а којом се косовском председнику забрањује да у дијалогу са Београдом разговара о „размени територија“ или „корекцији границе“, наводи приштински лист.

Председништво тзв. косовског парламента саопштило је да је спорно питање уклоњено са дневног реда на захтев парламентарних група које су обећале да ће ускладити текст нацрта резолуције.

„Текст резолуције би требало ускладити како се не би покретала непотребна расправа“, рекао је на почетку седнице председник парламента Кадри Весељи.

Прошле недеље је опозициона партија ЛДК сазвала хитну седницу ради гласања о резолуцији с циљем да се косовски председник Хашим Тачи спречи да разговара о „корекцији границе“ са Београдом. Резолуција тада није усвојена, јер није било кворума пошто су посланици владајуће коалиције бојкотовали гласање, тврдећи да њихове препоруке нису узете у обзир, подсећа приштински лист.