Прочитај ми чланак

Карић певао и уз салату рекао: Не бој се, не кандидујем се

0

Београд -- Певало се "Многаја љета", а Богољуба Карића због потернице у Србији није било 11 година. Слетео је у Београд и рекао да "неће у политику".

Foto: B92

Foto: B92

Срећан је што је после, како каже политичког прогона и монтираног судског процеса најзад дошао у своју земљу као слободан човек. Каже да су се због његовог повратка многи замислили.

„Не бој се, не питај, не улазим у политику. Већ су се смрзли. Ја долазим из Сибира са минус 15, а они живе на плус 15 и 20 и већ су се смрзли. Већ су ме звали и питају. Главни је проблем хоћу ли се кандидовати за председника и хоћу ли заузети канабе Томе Николића. Па сасвим логично је да немам конкуренције, заузео бих га без икаквог проблема“, поручује Карић.

Ипак каже да нема намеру да се бави политиком, већ оним што најбоље зна, а то је бизнис и отварање радних места.

„Ја ћу бити најбољи слуга Влади Србије. На никаквим функцијама, само ако им требам за савет, да им помогнем да тај народ наш упослимо и да дигнемо главу и будемо најбогатији, да нам буду пуни џепови. То је најважније, а не празни фрижидери“, каже Карић.

Дочек, наравно, није могао да прође без чувене салате.

„Није ми недостајала српска салата, јер сам је сејао у свом врту, у свом дворишту. Ја ово зовем Богољубова салата“, каже Карић.

Иако каже да је салата у политичкој кампањи пре 12 година коришћена као метафора, сада, према речима Карића, треба само да се организујемо да свако домаћинство има свој пластеник и да не морамо да знамо да производимо ајфон, али салату свакако можемо.

Богољуб Карић најавио је поново покретање БК телевизије и штампаног медија.