Прочитај ми чланак

Капиларни гласови „капљу” и преко уцена дечјим тренинзима

0

Напредњачкој власти изгледа више нису довољни послушници из јавних предузећа у сакупљању капиларних гласова. У каквој се паници налази локални СНС најбоље говори податак да се у Сремским Карловцима малишанима ускраћују тренинзи, а да истовремено расположиве термине користе повлашћени клубови. Како тврди група родитеља из Сремских Карловаца, ове године су дошли у ситуацију, да их људи који доносе одлуке о дечијим тренинзима, уцењују капиларним гласовима.

Наиме, Сремски Карловци немају ниједну адекватну спортску дворану сем сале за физичко у основној школи и то након 20 сати. Сала Соколског дома је спремна за потпуно реновирање, а сала вртића прокишњава и нема грејања, тако да су сви спортски клубови који раде у тој општини осуђени на термине сале основне школе. Све и да су сала вртића и Соколског дома у функцији, поприлично су мале и лимитиране садржајима који у њима могу да се спроводе.

FOTO: SSP

Спортски савез Општине Сремски Карловци додељује термине спортским клубовима и ове године све термине у сали добили су одбојкашки клубови (мушки и женски). Једини преостали термин је недеља пре подне када се често одигравају утакмице или такмичења, те ни то не може бити загарантовани термин. Заступник удружења Спортског савеза је одбојкашки радник (судија) Анђелко Поповић, па вероватно не треба да изненади чињеница да је баш одбојкашки спорт корисник свих термина.

Због овакве одлуке Савеза око 150 деце остаје без могућности да се бави спортом у Сремским Карловцима. Атлетски клуб, кошаркашки клуб већ су обавестили своје чланове да са тренинзима настављају „када сунце почне довољно да греје”, односно када тренинзи могу да се одвљају напољу.
Напредњачка власт у Сремским Карловцима већ седам година обећава изградњу спортске сале која би задовољила потребе свих спортских активности, што довољно говори о томе да нису способни или су незаинтересовани да реше овај проблем.

Било би лепо да вас сва деца једнако интересују и да сва деца имају право на здраво и срећно одрастање, а то ће најпре постићи кроз бављење спортом. Здрава и срећна деца су приоритет сваке нормалне државне администрације, јер ће на њима остати будућност нашег друштва.