Прочитај ми чланак

КАО ВУЧИЋ Овако Шапић злоупотребљава позицију председника општине

0

Активисти Српског патриотског савеза (СПАС), на чијем је челу Александар Шапић, уједно и председник општине Нови Београд, делили су летке на Новом Београду и убацивали у сандучиће станара овог дела престонице у циљу самопромоције пред изборе 21. јуна. Подсетимо, Шапић је раније критиковао СНС и остале странке због оваквог начина комуникације са грађанима.

Један од читалаца Директно.рс, који смата да овакво промовисање није у реду, усликао је садржај писма председника општине Александра Шапића, уједно и кандидата за улазак у републички парламент на предстојећим изборима 21. јуна.


– Захваљујем се свим грађанима Новог Београда, била ми је част да водим ову општину осам година, пружио сам максимум. У последњој деценији Нови Београд је постао озбиљна европска метропола и најквалитетнија општина захваљујући његовом раду и труду – стоји, између осталог, у Шапићевом писму.

Шапић је на овај начин злоупотребио функцију председника општине Нови Београд, пошто се на директан начин бави самопромоцијом пред парламентарне изборе, где ће учествовати са својом листом СПАС-а и многи становници сматрају да његово писмо захвалности запаво има ту конотацију – промоције и маркетинга како би се задобило поверење грађана 21. јуна.

Дугогодишњи председник општине Нови Београд својевремено је такође критиковао Александра Вучића и Српску напредну странку због сличних писама која су завршавала у поштанским сандучићима грађана широм Београда, па и Србије. Сада је и он кренуо Вучићевим стопама и по сличној формули вероватно жели да задржи поверење оних који су му до сада били наклоњени, а уједно и да стекне подршку нових потенцијалних гласача који до сада нису гласали за њега или ће први пут изаћи на изборе.