Прочитај ми чланак

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ ОДГОВОРИЛА ШИПТАРСКОМ ПРОВОКАТОРУ: Нека се Весељи не весели! ..

0

Владина Канцеларија за КиМ поручила је данас председнику косовског парламента Кадри Весељију да Прешево, Медвеђа и Ниш никада неће бити део косовске територије, али да Приштина јесте и да ће остати део Србије

Нека се Кадри Весељи не весели јер Косово и Метохија никада неће бити држава, нити ће Прешево, Медвеђа или Ниш икада бити део такозване “Републике Косово“, али Приштина јесте и остаће део Србије, а он ће бити српски држављанин – поручили су из Канцеларије за КиМ.

 

Весељи је, наиме, за ТВ Т7 устврдио да нема могућности за „промену граница“ у региону али би, ипак, највише волео када би Косову припале општине југа централне Србије, Прешево и Медвеђа, ако би Србија на то пристала, с тим да, како каже, „наша држава нема шта да да Србији“.

У саопштењу Канцеларије достављеном медијима се наводи да Весељи може желети и да земља Недођија буде део самопроглашеног Косова, али то није реално, као што нису реални ни његови снови о Прешеву, Медвеђи и Нишу, или такозваној „великој Албанији“.

– Кадри Весељи, иначе познат по томе што воли да прети ратом и отимањем територија, треба да зна да није мудро претити насиљем, поготово не јачем од себе – наводи се у саопштењу.

Указује се и да је наступило време дијалога, у којем се проблеми, како се наводи, не решавају подмуклим нападима из потаје, што њему као некадашњем команданту терористичке ОВК можда није лако да разуме, али времена ће бити и за суочавање са реалношћу.