Прочитај ми чланак

Кампања СНС креће митингом из жаришта короне!

0

Митинг Српске напредне странке који је требало да буде одржан 14. марта у Врању, па је одложен због епидемије и ванредног стања, могао би бити одржан 30. маја иако је Врање због пораста броја оболелих у протекла три дана жариште у Србији, пишу Бујановачке, а преносе Јужневести.цом.

У Вибер преписци, до које су дошле Јужне вести, лидера СНС-а у Бујановцу и чланова од 17. маја, коју је објавио портал Бујановачке, пише да би на митингу требало да се појави и председник Александар Вучић, а окружни одбор те партије је наложио да се што пре ангажују аутобуси.

Како пишу Бујановачке, у Вибер преписци лидера бујановачког одбора СНС-а Ненада Митровића и чланова странке, окружни одбор је наложио да се већ данас резервише максималан број аутобуса и да се већ до петка јави коначно стање.

– Ово је битно због трасе и паркинга. Крените са припремама око организације доласка на митинг обзиром на значај и очекивања која врх странке и сам Вучић имају – написао је Митровић.

Из преписке се види да је, према директиви окружног одбора, на митинг потребно довести по 1.500 људи из Владичиног Хана и Сурдулице, Трговишта и Бујановца по 500, Босилеграда 200 и Прешева 100.

У наредној поруци Митровић објашњава да је то директива окружног одбора и додаје:

Крените у организовању људи, а ја ћу да резервишем аутобусе – пише у преписци.

Митровић Бујановачким није потврдио информацију о организовању митинга напредњака у тренутку када је Врање највеће жариште у Србији, али су неколико функционера СНС-а у Врању незванично рекли да је митинг планиран крајем маја и да би могао да се одложи поново због епидемиолошке ситуације.

Иначе, трећина новозаражених у Србији у протекла 24 сата је из Врања, а за три дана је број заражених са 110 порастао на 180. Главно жариште је фабрика за производњу намештаја Додић са 55 оболеле особе, а корона је ушла и у фабрику за производњу обуће Геокс.