Прочитај ми чланак

Како је једна приватна прослава завршила на Инстаграму председника Србије

0

Дејан Димитријевић, члан привременог општинског органа и четврти на листи СПС за одборнике, искључен је из странке и разрешен свих функција у Блацу, због спорног снимка на друштвеним мрежама на коме се чује да сви присутни у сали, у хору певају „Вучићу педеру“. Социјалисти су се, уз искључење Димитријевића, извинили председнику Србије, уз наду да ће плодотворна сарадња Дачића и Вучића бити настављена. Спорни социјалиста се не извињава, али спомиње да је добио претње да ће га иселити из Блаца.

Сам Димитријевић не жели за Данас да коментарише одлуку својих партијских колега о искључењу, нити то што нису стали уз њега када су кренуле бруталне оптужбе на његов рачун са друштвених мрежа.

На питање како коментарише нападе напредњака на њега, уз разноразна етикетирања сада већ бивши социјалста одговара да ни на то нема коментар, али да мисли својом главом.

„Не желим да дајем изјаве везане за људе који су претили мени и мојој супрузи да ће нас протерати из Блаца због политичке неистомишљености“, наводи Димитријевић.

Иако је у јавности створен утисак да је спорна песма о Вучићу „испевана“ на предизборном скупу социјалиста у Блацу, то није тачно. Све се догодило на приватном скупу који је организовала Сузана Бургић у част свог преминулог оца.

„То је била потпуно приватна прослава коју сам ја организовала, а реч је о првом меморијалном турниру у јамбу у знак сећања на мог покојног оца и још двојице суграђана. Од тог догађаја направљен је у јавности политички скуп, што наравно није тачно. То је био скуп небитан за политику, а дошли су људи из свих странака. Било је ту напредњака, социјалиста до чланова Алексићеве странке“, наводи Бургић.

Она објашњава да су се људи на тој прослави опустили и запевали и да оно што се чује на снимку који је окачио и председник Републике певала цела сала.

„Ја на својој приватној прослави могу да радим шта хоћу. Вучић није једини Вучић у Србији и то што је он себе прозвао богом и батином то није мој проблем. Хвала Вучићу што ме уважио и што је моју прославу објавио јавно. Али ми је жао што употребљава сећање на мог покојног оца у те сврхе“, истиче Сузана Бургић.

Додаје, ипак, да не жели да се њен привтни скуп провлачи кроз политику.

„До спорне песме је дошло спонтано, кроз неку другу песму. Не замерам људима који су тај снимак окачили на друштвене мреже“, наводи саговорница Данаса.

На питање каква је улога у тој приватној прослави била социјалисте Дејана Димитријевића, она каже да му је захвална, јер је као члан привременог већа Блаца помогао да се тај меморијални турнир организује.