Прочитај ми чланак

КАКО ДА ИЗБОРИ БУДУ ПОШТЕНИ: Састанак опозиције 16. децембра

0

 

srpska opozicija logo

Посланик „Покрета за преокрет” Јанко Веселиновић иницирао је састанак лидера опозиционих странака који ће разговарати на тему – како омогућити да избори буду поштени.

Лидери опозиционих странака требало би да се састану 16. децембра и разговарају на тему – како омогућити да избори буду поштени. Овај састанак иницирао је посланик „Покрета за преокрет“ Јанко Веселиновић који нам каже да је звао представнике ДС, ЛСВ, ДСС, СП Двери …

– Није битно ко је левица, десница или центар. Поента је да пошаљемо поруку да желимо поштене изборе, а сматрамо да они то сада не би били. Зато тражимо да се створе услови да се гласа поштено, а свако има право да подржи кога год хоће. Битно је да све буде фер – каже нам Веселиновић, и додаје да не зна да ли ће се сви одазвати позиву.

ДСС ће се одазвати позиву

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је та странка позвана на састанак опозиције о могућностима да се обезбеде слободни и фер избори и да ће се одазвати позиву посланика Покрета за преокрет Јанка Веселиновића.

„Састанак је значајан јер ће се на њему говорити и о медијским слободама и условима предизборне кампање. Ствари су кренуле у веома лошем правцу. Имамо гашења локалних медија, контролу медија, поделу на подобне и неподобне, оспоравање опозицији да се појави на медијима са својим изборним програмима“, рекла је Санда Рашковћ Ивић за агенцију Бета.

Она је рекла да је без обзира на идеолошке разлоге опозиција сагласна да је медијска слика лоша и да никада нису били лошији услови за излазак на изборе.

Посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић позвао је јуче опозиционе странке и покрете да се 16. децембра састану и размотре како да обезбеде услове за поштене предстојеће изборе.

Извор: Новости, Србин.инфо