Прочитај ми чланак

Јутки одређен притвор до 30 дана

0

На предлог Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег тужилаштва и Краљеву, поступајући судија је одредио притвор до 30 дана бившем председнику општине Брус Милутину Јеличићу Јутки. Притвор је одређен и његовом бившем помоћнику Милошу Аздејковићу.

Како смо сазнали, Јуткино саслушање је обављено у среду увече у Краљеву, и трајало је више сати. А такође и Аздејковић је дао свој исказ.

Foto: Printscreen / Insajder video

Тужилац је након тога дао предлог да се обојици одреди притвор до 30 дана, како не би утицали на сведоке. Поред њих двојице, још шест особа, углавном општинских службеника у Брусу, саслушано је у уторак и они су пуштени да се бране са слободе.

Иако се појавила информација да је и Снежана Митковић наводна инвеститора објекта на Панчићевом врху приведена, из тужилаштва су рекли да је нису пронашли на адреси.

Ни полицији није саопштила да ли је у међувремену пронађена Снежана Митковић, наводна инвеститорка нелегалног објекта на Копаонику, која је такође била на списку за хапшење, али се није знало где је. Из Посебног одељења за сузбијање корупције из Краљева једино што је званично саопштено јесте да се истрага води због сумње да су Јеличић и његови подређени службеници извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја или фалсификовања докумената.

Из полиције су рекли да је реч о малверзацијама са издавањем дозвола за привремене објекте у заштићеним зонама Националног парка „Копаоник“.