Прочитај ми чланак

Јовановић: Проевропски опозициони савез формиран, решити Косовско питање

0

cedomir jovanovic

Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је данас да је опозициони савез већ формиран и позвао Демократску странку (ДС) да му се придружи.

Јовановић је поводом најаве ДС-а о формирању предизборног блока, подсетио да је ЛДП већ формирао савез са Социљалдемократском странком Бориса Тадића, а како је навео, циљ тог савеза је да се победи Александар Вучић и промени неспособна власт.

„Наша начела свакако подразумевају да нема сарадње са владајућим странкама после избора. Непотребно је да се преко медија копирају сличне иницијативе, пошто од тога корист немају грађани, већ искључиво странке на власти. Наш позив ДС-у стоји од првог дана“, навео је Јовановић у писаној изјави агенцији Бета.

Он је додао да треба водити разговоре о путу којим Србија мора да крене, а као битне теме издвојио је јасну европску оријентацију земље, нормализацију односа у региону, решење косовског питања и унутрашње политичке и економске реформе.

„Због тога је потребна промена ове власти, али и уједињена опозиција која нуди јасан програм иза ког ће стати, а не гомилу личних сујета и ускостраначких интереса. Подсећам да је управо оваквим понашањем опозиција и дошла у стање у ком се налази претходне четири године, па је сад крајње време да почнемо одговорно да се понашамо.“

Председник ДС Бојан Пајтић најавио је да ће до краја јануара позвати опозиционе странке проевропске оријентације да потпишу договор о предизборној сарадњи који би подразумевао и обавезу да након избора не улазе у коалицију са СНС.

(Блиц)