Прочитај ми чланак

Јовановић (Нови ДСС): Нећемо дозволити формирање београдске власти са прелетачима

0

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да опозиција не сме да дозволи да СНС и СПС са прелетачима формирају власт у Скупштини Београда јер би таква власт била апсолутно нелегитимна.

„Имали смо злоупотребу бирачких спискова, потпуно неравноправне медијске услове са ‘Гебелсовском’ пропагандом власти и још сада ако се догоде два прелетача из Несторовићевог покрета таква власт би била потпуно нелегитимна. Имамо план за такву ситуацију и то нећемо дозволити“, истакао је Јовановић гостујући на Нова С телевизији.

Он је истакао да власт реагује само на притисак и да се то видело сваки пут када је био велики број људи на улици.

„Разговарамо о томе са осталим колегама из опозиције. Свака борба је питање воље и одлучности и чини ми се да самопоуздање у опозицији расте, док сам осетио да на страни власти тог самопоуздања нема“, навео је лидер Новог ДСС-а.

Поводом сутрашње резолуције Европског парламента о изборима у Србији, Јовановић је казао да је није прочитао и да га она апсолутно не занима.

„Не мислим да има неког значаја, али и да има, не волим да се у проблеме моје државе меша неко са стране. Ко год, Запад, Исток.. Више волим да се ми овде расправљамо, него да нам неко са стране то решава“, истакао је председник Нове Демократске странке Србије.

Он је оценио да се Србија налази пред врло турбулентном годином и да је ово је последња фаза СНС-ове политике повлачења Србије са Косова и Метохије.

„Ако то дозволимо, после би се отворило питање Републике Српске, па Рашке области. На прагу смо да као народ изгубимо све што смо градили вековима“, закључио је Милош Јовановић.