Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Ни по коју цену не ићи на изборе док се сви не договоримо о условима

0

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић позвао је "власт и опозицију да отворе разговоре у друштву, да седну и утврде начин изласка из ове политичке кризе".

„Да се ни по коју цену не иде на изборе док се сви између себе не договоримо о условима у којима ти избори треба да се одрже“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Према његовим речима, „сваки други потез је неодговоран и увлачи нас у пакао у којем неће бити победника и поражених, већ ће крајњи резултат бити коначно уништење политичког живота и затровани односи, после којих неће бити назад“.

Он је оценио да би избори требало да буду после постизања споразума између Београда и Приштине.

„Зато и позивам Вучића, Тачија, Харадинаја да седну и договоре се, са или без укинутих такси, и на тај начин помогну у постизању трајног мира између Срба и Албанаца“, рекао је Јовановић.

За трајни пут ка миру на овим просторима, неопходно је и да Србија помогне да Босна и Херцеговина постане чланица НАТО, оценио је он.

Јовановић је истакао и да је веома опасна клима коју диктира власт, али и део опозиције окупљен око Савеза за Србију, као и екстремна поларизација друштва – или си за нас или си непријатељ и издајник.

Према његовим речима, „уместо да се опредељујемо на политичкој основи, да нудимо вредносне ставове, да дискутујемо о конкретним решењима, политику су свели на заклињање вођи, на доказивање верности и оданости лидерима, а не идејама“.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!