Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (Метла 2020): Предаја КиМ отвара питање Рашке области

0

Лидер Покрета "Метла 2020" Милош Јовановић изјавио је да ће, ако се предају Косово и Метохија, бити отворено питање Рашке области и да ће то представљати наставак комадања Србије.

Јовановић је за телевизију „Хепи“ казао да је политика Запада у последње три деценије увек била иста, и да не би била другачија и да је деведесетих неко други уместо Слободана Милошевића водио земљу, саопштио је данас тај покрет.

„Власт СНС данас води противуставну политику по питању Косова и предаја би само отворила даље комадање Србије. То је логика школског двориста, ако пустите да вас малтретирају узеће вам и ужину и паре и скинуће вас голог на крају“, навео је он.

Јовановић, који је и председник Демократске странке Србије, оценио је да Србија данас представља партијску државу владајућих странака, а да системско решење треба да буде промена изборног система – из пропорционалног у већински.

Он је додао и да нема проблем да похвали ако власт нешто добро уради, и као пример тога навео набавку војних Панцир система. „Ако набавимо и систем С-400 ми смо на коњу и онда смо мирни за један веома дуг период“, навео је лидер Покрета Метла 2020.

Јовановић је поновио да тај покрет још није донео коначну одлуку да ли ће или неће изаћи на изборе, већ ће она бити донета када избори буду расписани, али је додао свој лични став да би бојкот значио ваниституционалну борбу, за шта, према његовом мишљењу, „нема енергије у народу“.