Прочитај ми чланак

JОВАНОВИЋ (ДСС): Није могућа економска политика „и јаре и паре“

0

Изјава председника ДСС, Милоша Јовановића, у вези приступања Србије у ЕУ, због чега ће српска држава морати да у потпуности спроведе економску политику Бриселу која има за последицу увођење трговачких санкција Русији.

„Опште је позната чињеница да приступањем Европској унији Србија преузима обавезу да у потпуности спроводи спољно трговинску политику Брисела и да раскине споразуме о слободној трговини које је самостално склапала.

То укључује и споразум закључен са Русијом.

Због тога је изјава министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића да је руском министру пољопривреде рекао да захваљујући споразуму о слободној трговини постоје огромни потенцијали дугорочне сарадње две земље у области пољопривреде одраз конфузне политике Владе Србије.

Није могуће истовремено водити политику уласка у Европску унију и политику развоја економских односа са трећим земљама засновану на само тренутним предностима Србије као државе ван ЕУ.

Потпуно је невероватно да било ко из српске Владе може да помисли да руски министар пољопривреде Дмитриј Петрушев може да буде до те мере наиван и необавештен, па да не зна да је да је у постојећим околностима бесмислена свака идеја и понуда дугорочне сарадње и улагања у заједничке извозне пројекте,” наводи се у саопштењу за јавнопст првог човека ДСС, Милоша Јовановића.