Прочитај ми чланак

Јосиповић: Зар ће Колинда да ћути о миси за усташе?

0

Бивши председник Иво Јосиповић прозвао је своју наследницу Колинду Грабар Китаровић због тога што није осудила мису за усташке генерале.

Kolinda-ustaska-zastava-620x350Такође, он је навео и да је она требало да реагује на коментаре заступника Жељка Гласновића упућене студентима Филозофског факултета.

“Зар председница Републике и врховна заповедница оружаних снага РХ Грабар Китаровић заиста неће ништа рећи, још мање учинити, поводом мисе за усташке генерале и злочинце на којој војни викар 3. гардијске бригаде слави усташтво!? Занимљиво, новинари је о томе, као ни о испадима генерала Гласновића против студената ништа не питају. Заправо, и без питањја, председница би требало, како је обећавала, да лупи шаком о сто“, поручио је Јосиповић, пренели су хрватски медији.

Иначе, Гласновић је прошле седмице на ружан начин говорио о студентима Флозофског факултета који данима протестују против декана Влатка Превишића.

Он је наиме позвао да се њихов протест реши “пендрецима и сузавцем“ и поручио да их треба иселити у Северну Кореју.

Гласновић се ту није зауставио него је убрзо потом походио и мису за усташке генерале. У базилици Пресветог срца Исусова у Загребу одржана је миса за 35 генерала и пуковника НДХ.

У летку којим су грађани позивани на мису стајало је да је реч о хрватским мученицима.