Прочитај ми чланак

ЈОШ ЈЕ И НАПРЕДОВАО Директор ког је Вучић обећао да ће сменити, има нову функцију

0

Сви напредњаци који буду запошљавали своје рођаке, партијске колеге и пријатеље у јавном сектору биће смењени, а то ће се у најскорије време десити и директору Завода за здравствену заштиту радника Железница Србије Влади Батножићу, рекао је Александар Вучић, у августу 2014. године, реагујући на вест да је др Владо Батиножић, запослио 50 чланова СНС у Заводу за здравствену заштиту радника "Железнице Србије".

– Не знам ко је тај човек, али претпостављам да после изјаве у којој је признао да је запошљавао партијске другове неће бити то што је био. Знам неке људе који су запошљавали у републичким и покрајинским администрацијама на хиљаде својих пријатеља и родјака, партијских колега, а разлика измедју нас и њих је што ми такве људе смењујемо и позивамо на одговорност – поручио је Вучић.

Откако је у јуну 2013. године, Батножић преузео руководеће место, запошљавао је по партијско-пријатељској линији, доводећи на места саветника, помоћника, правника, секретарица, менаџера и других чланове СНС, пријатеље из МУП-а, чак и родбину председнице Управног одбора те установе.

– Нисам запослио само 19 сарадника, како тврде ваши извори, већ између 40 и 50 људи – изјавио је др Батножић новинарима.

У писму које је медијима доставила група лекара Завода наводе се имена и функције 19 новозапослених, од којих је чак 13 из СНС, а четворо из Батножићевог Општинског одбора Савског венца (секретар, председник омладине и два члана), где је био председник Савета за здравство.

Међутим, др Батножић, не само да није смењен, нити је позван на одговорност, поред тога што је задржао функцију директора Завода, постављен је за координатора привремене ковид болнице у Арени.

– У привременој болници у Београдској арени тренутно је смештено 237 ковид пацијената, а око 200 болесника је на кисеоничкој терапији – изјавио је јуче др Батножић, на опште запрепашћење јавности која је одувек веровала Александру Вучићу на реч.

Подсетимо, др Батножић понашајући се као да је изнад закона, одбио је, 2014. године, да по судској пресуди врати бившу финансијску директорку Бранку Павловић на посао, уз образложење да „има свој тим“.

Ето, тако изгледа борба против криминала, корупције и непотизма у Србији Александра Вучића.