Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Наредна година пресудна, Вучић расписује изборе ради покрића за Косово

0

Председник Народне странке Вук Јеремић је проценио да ће наредна година бити пресудна за Србију јер ће, како је рекао, председник Александар Вучић уз референдум о променама Устава расписати и изборе на свим нивоима "како би добио покриће за оно што ће потписати у вези с Косовом".

На оснивању Општинског одбора Народне странке у београдској општини Врачар, Јеремић је оценио да контекст тог изборног процеса који је најавио, није промена Устава, него да „Вучић добије нов четворогодишњи мандат, не од грађана, већ од колонијалне управе“.

„Сви будући избори – од локалних до републичких, биће директно везани за Косово и Метохију. Они се расписују да Вучић добије покриће за оно што ће да потпише у вези с Косовом“, рекао је председник Народне странке.

Јеремић је додао да је „кључ деловања целе опозиције“ у Србији да Вучића „осујети у намери да докрајчи питање Косова онако како је замислио, са прецртавањем граница, Косовом у УН, Великом Албанијом за неколико година“.

„Вучић на томе неће стати, потпише ли независност Косова моментано ће прећи на Републику Српску и тразиће од Запада пет година како би развластио РС“, навео је Јеремић.

„Народна странка следећа странка власти“

Јеремић је оценио да је та партија „следећа странка власти“ и да је изложена најжешћим нападима „режима Александра Вучића јер почиње да изгледа као систем који је у стању да управља земљом“.

Он је на оснивачкој скупштини Општинског одбора Народне странке у београдској општини Врачар казао да ће та странка бити носилац „другачије, промењене Србије у односу на ову данашњу, и политике која ће зауставити незапамћени егзодус 100.000 грађана из Србије сваке године“.

„Ми смо први који у Вучићевској, кугом захваћеној Србији, почињемо да изгледамо као нешто што може бити уређена, систематска алтернатива и зато нас највише нападају. Посејали смо семе Савеза за Србију, један смо од стубова најснажније опозиционе групе у Србији. Данас смо стабилизатору у Савезу за Србију а сутра и у држави“, рекао је Јеремић на скупу у Београду.

Оценивши да грађани Србије данас живе у „окупационим околностима“, Јеремић је оценио да је уз добијање потребног броја гласова на изборима, за смену режима Александра Вучића потребно „још неколико корака“.

„Он планира да буде 20 година на власти и зато не може са власти да се повуче у миран живот. Сам је за то крив“, казао је председник Народне странке.

Јеремић је позвао чланове Општинског одбора на Врачару да кроз сталну комуникацију увере грађане те београдске општине да промена нема без „онога што доноси политичка организација“.

„На изборима 2012. године, Врачар је био бастион ‘белих листића’. Често чујем грађане како кажу да су им све странке одвратне, да су све исте. То је погубно мишљење, а власт форсира друштвене околности које имају за циљ да убију апетит грађана за учешћем у јавном животу. Не можете остати у Његошевој улици, наручити пиће у неком од кафића и рећи ‘сви сте исти’, а да тиме не дате глас Александру Вучићу“, оценио је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић оценио је да је у Србији на власти „куга, талог једног града и државе“.

„Нико више нема право да буде индиферентан јер ова земља и ова нацију умиру. Ствари су отишле предалеко, за задњих шест година Србију је напустило скоро 600.000 грађана“, рекао је Ковачевић.

Он је додао да „све почиње и завршава из престонице“.

„Тако је увек било. Волео бих да се то заврши изборима али плашим се да то није могуће јер неће вулканизер који је постао министар да се врати поправци гума. Ово ће бити борба и нешто што се мора победити због наше деце и унука“, казао је Ковачевић.

На данашњој оснивачкој скупштини, за председника Општинског одбора Народне странке на Врачару изабран је досадашњи страначки повереник за ту београдску општину, хирург Андреј Бајец.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!