Прочитај ми чланак

Јеремић и Алексић пред фирмом тајног Вучићевог ортака – ево како се пљачка Србија!

0

Испред седишта компаније "Миленијум тим" председник Народне странке Вук Јеремић и потпредседник НС Мирослав Алексић одржавају конференцију за новинаре.

Јеремић је рекао да је компанија Миленијум тим једна од најмоћнијих корпорација у Србији и најближих напредњачком режиму. Он је навео дај е зграда Миленијум тима место где се праве договори након који државни буџет остаје лакши за десетине и стотине милиона евра.

„Партнер им је углавном држава и своје послове углавном добијају без тендера. У последњих неколико месеци компанија Миленијум тим је почела да се обрачунава са свима онима који је критикују. Ја сам јуче добио још једну тужбу. Поново је тужбени захтев 100.000 евра. То је друга тужба, тужена је и Народна странка и Мирослав Алексић“, навео је он.

Јеремић је рекао да су до њих почеле да долазе документи и информације о пословању Миленијум тима. Он је представио документ о најновијем послу без тендера о изградњи магистралног гасовода, а захваљући, како је рекао, Закључком Владе Србије од 8. 04.2021, који не можете наћи ни на сајту Владе ни у Службеном гласнику.

„По среди је записник о преговарању, а посао о ком се преговарало је изградња магистралног гасовода на потезу Београд – Ваљево – Лозница. Србијагас позива само шест компанија и позивају их да у 11.30, 14. јуна, представници тих компанија дају понуде и да се изврши директно преговарање о томе ко треба да добије тај посао који треба да вреди 75 милиона евра. Поступак преговарања према документу је окончан 11.45. Једини који је доставио понуду која је мања од 75 милиона је Миленијум тим, која је игром случаја направила процену да ће, ако они добију тај посао, то коштати 74.946.000 евра. Дакле, 50.000 евра само мање од процењених 75 милиона, то је мање од 0,1 одсто. Направили су толико савршену понуду да делује као да су имали информацију колика је процењена вредност овог посла“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да је Влада Србије доделила Србијагасу посао да изабере очигледно Миленијум тим за извођење тог великог посла. Он је навео да је у понуди „Миленијума“ наведено да ће се овај посао обавити у року од 12 месеци од увођења у посао.

„Ради се о 165 км гасовода и да је авансно плаћење предвиђено у изнсоу од 50 одсто уговорене цене. Уколико се прихвати ова понуда „Миленијум тим“ ће добити 37 милиона евра авансно за радове које би требало да изведе за 12 месеци. На основу искуства и праксе коју смо могли видети, на исти начин се говорило и о Смедереву, Гроцкој, где су такође предвиђени рокови били две или три године, а радови нису завршени ни после 10 година“, рекао је Алексић.

„Она подржава такав начин извлачења новца и давања авансно десетина милиона евра фирмама за које је упитно да ли ће тај посао одрадити на време. Ми смо у прошлости могли да видимо да Миленијум тим ужива подршку актуелног државног руководства и о томе могу да сведоче ове фотографије“, рекао је Алексић.

Он је на конференцији објавио фотографије на којима је, како је навео, Иван Бошњак, један од два власник „Миленијума“, са председником Вучићем и министром Малим, приликом обиласка градилишта.

Затим, приказао је фотографију на којој је, рекао је Алексић, Вучић, Бошњак и Стојан Вујко на градилишту у Врању, као и слику председника Србије са Бошњаком, Небојшом Стефановићем и Малим, додао је Алексић.

„Познато је да је Миленијум тим у прошлости био у директној вези са породицом Синише Малог, да је његов брат Предраг Мали користио аутомобил у власништву Миленијума, да је користио стан у власништву Миленијум тима, да су се Предраг Мали и Андреј Вучић онога дана када је била Парада поноса и када су их пребили жандарми, возили у том ‘аудију’“, истакао је Алексић.