Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Боримо се за културну и пристојну Србију

0

Председнички избори су борба за нормалну, пристојну и културну Србију каква је она увек била и каква ће поново бити после избора.

То је у Сомбору изјавио кандидат за председника Србије Вук Јеремић.

„Ми се данас на овим изборима не боримо за гласове, ми се на овим изборима боримо за нормалну, пристојну и културну Србију каква је она увек била и каква верујем може поново да буде, и биће након ових избора“, рекао је Јеремић.

Јеремић је при посети Западнобачког округа рекао да се данас у јавном и медијском простору бије битка са вулгарношћу, простаклуком и пропагандом.

„Ово је крај са изузетно дугом културном, историјском, али и привредном традицијом. Ово је град Коњовића, ово је град са једним од најпознатијих театара у нашој земљи који је и дан дана итекако цењен, али ово је општина у којој умире култура. Ово је општина у којој је затворено 11 сеоских библиотека“, рекао је Јеремић.

Јеремић је казао да „не зна шта о чињеници да се у Сомбору гаси култура имају да се кажу они који се усуђују да снимају спотове у библиотекама и који у библиотеке улазе само да би снимали спотове“.

Јеремић је посетио Удружење жена етно куће „Мајчино срце“ у селу Лалић, разговарао са мештанима Раткова, а потом посетио Сомбор, где је разговарао са грађанима и прошетао центром тог града.