Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ: „Стомак одлучио, не може више овако!“

0

Кандидат за предсеника Србије Саша Јанковић изјавио је на митингу у Параћину да је одлука о његовој кандидатури одлука која долази из стомака, јер не може више овако.

Међу грађанима Параћина и Поморавља, Јаковићу су подршку дали лидер ДС Драган Шутановац, посланици те партије, академик Душан Теодоровић и Марко Шелић – Марчело.

– Режим Александра Вучића не може се поправити, говоре о реформама, не може се реформисати. Пробали смо сви, желели смо да заборавимо неке ставри, хајде да пробамо. Што смо бољи, они су гори. Због тога тај режим морамо да променимо. То ће се десити на председничким изборима и наставиће да се дешава и после тога – рекао је Јанковић .

Он је Параћинце поздравио „До и после победе“.

СНС окупљање

Група параћинских чланова СНС окупила се у центру града са тротоара на главној улици малахала заставама насупрот колони грађана која шетала улицом у знак подршке Саши Јанковић.

– Србија не сме да буде оаза не слободе у Европи. За три недеље то ћемо почети да мењамо, уз вас ништа није немогуће. Не можемо ићи у будућност тако што ћемо од институција правити крпе. Тако што ће нека братија о нама да одлучије како год пожели. Не можемо се борити против незапоселности тако што ћемо правити радне логоре у Србији. Не може Србија решавати међународне односе тајним преговорима са другим земљама.

Нисмо од јуче, ова земља зна за боље и може боље. То боље ће да се деси – рекао је Јанковић обраћајући се Параћинцима и додао да „желимо да будемо достојанствени грађани, да се нико на нас не истреса, да нас не нанзива лењивцима, необразованима, олошем, све што кажу говоре о себи“.

– Желимо да победимо да би Србији било боље, али не желимо да победимо ни једног човека, свима ће бити боље. Желимо Србију у којој ће сви ићи високо подигнуте галве, не као данас да нас сопствена власт понижава,да се плашимо сопствене власти. Држава треба да се плаши грађана, не грађани државе – истакао је Јанковић и закључио да „не можемо кроз 21. век ићи са онима који су нас у 20. понизили, обесчастили, због којих су други трпели и ми постали у свету неко од којих се окреће глава. Вратићемо понос у Србију“.

Академик Теодоровић је упозорио да су у Влади Србији минситри пријатељи криминалаца.

Оаза слободе

– У оази смо слободе у Србији. Ви сте успели да прошле године и протеклих 20 година да останете оаза слободе у Србији и ја вам честитам на томе – рекао је Јанковић у обраћању Параћинцима.

– Министар иностраних послова и први потредседник је пријатељ Мише Банане, његов шеф кабинета Лазаревић је разговарао са дилерима дроге, то је снимљено. Министар здравља је пријатељ Земунског клана. Србија заслужује много боље. Будући председник Србије је врховни командант Војске Србије. Саша је часно одслужио своју обавезу и одазвао се на позив као резервиста. Страшно бих волео да главни кандидати покаже свој војни досије – рекао је Теодоровић.

Писац и уметник Марко Шелић Марчело истакао је да је Србија подељена средина и да избори не смеју да се претворе у „хватање за гуше“.

– Не подржавам блаћење по Леонтини, Булету Гонцићу, Ивани Шпановић, то је њихово право и једнако неумесно као што се дешава Дуди Ивковићу, као ни блаћење према Белом Прелетачевићу, који је сјајан момак. Та клима већ 25 година стиже од главног човека, управо са оног места одакле би требало да стиже реч толеранције. Управо одатле стиже страшан говор мржње, страшно дискредитовање кроз његове медије. Сви смо Сорешевци, вероватно и ви – нагласио је Марчело.

Најстарија међу учесницима шетње и митинга била је Роза Пипенбург (83) из Параћина.