Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ: Љајић је Вучићев талац

0

Председнички кандидат Саша Јанковић оценио је да су СДПС Расима Љајића, као и грађани Србије, већ дуго таоци СНС и њеног лидера.

Како је рекао, грађани су таоци лидера СНС који је својевремено муслимане пребројавао у односу један према 100.

Љајић је раније београдским медијима рекао да очекује да након председничких избора Јанковић и Вук Јеремић оснују своје странке, као и да ће доћи до прекомпоновања политичке сцене у Србији.

Јанковић је коментаришући ову изјаву новопазарском радију Сто плус рекао да Љајић, који је оснивач Санџачке демократске партије (СДП), треба да брине о својој, а не о његовој странци.

„Љајић има својих проблема и доста незавршеног посла у сопственом дворишту. Много његових чланова подржава ово што ја радим, тако да је време да свако погледа у своје двориште, пре него што размисли ко ће шта да ради“, рекао је Јанковић.

Он је синоћ у Новом Пазару организовао предизборни скуп са кога је оценио да садашња власт Санџак представља као страшило којим плаши људе, да од њега прави вештачко кризно жариште, иако се људи у њему годинама међусобно поштују и чувају.

Додао је да је међу житељима Санџака приметио страх и да се многи од њих са разлогом плаше, јер их власт уцењује отказима.