Прочитај ми чланак

Издајник Вучић увео нове санкције Белорусији, нека се спреме Русија и РС!

0

Србија, Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, као и Исланд, Лихтенштајн и Норвешка придружиле су се петом пакету санкција Европске уније против Белорусије, наводи се у саопштењу службе ЕУ.

„Европска унија је узела у обзир ту обавезу наведених земаља и поздравља је“, прецизирано је у саопштењу.

Ова вест је данас потпуно игнорисана од стране режимских „медија“ у Србији, јер најбоље описује подлост Александра Вучића и показује да ће бити спреман на све само да се спаси црне листе САД и пада с власти.

– Шешељев кум издајник Вучић уводи санкције нама пријатељској и братској Белорусији. Зарад опстанка на власти испуниће све захтеве својих западних ментора. Нека се припреме Русија и Република Српска – поручио је Млађан Ђорђевић, лидер покрета Ослобођење.

Почетком децембра ЕУ је објавила да уводи нове санкције против Белорусије. То је већ пети санкциони пакет од прошлогодишњих председничких избора у Белорусији након којих су у земљи почели протести. На новој санкционој листи ЕУ против Белорусије нашло се 17 физичких лица и 11 организација. На „црној листи“ ЕУ за Белорусију до сада су се нашла укупно 183 физичка лица и 26 организација.

– Путин свим председницима држава са којима Русија има дипломатске односе шаље сваке године протколарну честитку за Божић и Нову годину. Вучић је од куртоазног писма направио причу да би покрио да је данас увео нову туру санкција Белорусији! – објаснио је Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета.