Прочитај ми чланак

ИЗДАЈНИЦИ: Вучићев режим изоставио културно наслеђе КиМ из Закона!

0

"Предлог закона о заштити културног наслеђа само је још један у низу доказа каква је стварна природа овог режима који се хвали патриотизмом, а све друге проглашава издајницима. У том предлогу министарства које води Маја Гојковић види се колико се овај режим бори за интересе Србије", наводи се у саопштењу Странке слободе и правде, које преносимо у целости.

„У том предлогу ни у једној јединој речи се не помиње наслеђе на Косову и Метохији, нити се уопште помињу Косово и Метохија, док се аутономна покрајина Војводина помиње шест пута.

ФОТО: sr.wikipedia.org

Управо се наше културно наслеђе на Косову и Метохији и српски средњевековни манастири налазе на UNESCO листи најугроженијег наслеђа, али чак ни то није навело Владу нити Министарство културе да га уврсте у текст закона.

ССП гарантује да ће након смене овог нестручног бахатог и криминализованог режима једнако штитити културну баштину ма где да се она налазила и да неће правити непристојне погодбе на рачун идентитета српског народа и баштине“, закључује се у саопштењу Странке слободе и правде.