Прочитај ми чланак

КРАЈ ИЗБОРНЕ ФАРСЕ У Скупштини „ушминкани“ једнопартијски систем Вучић-Дачић-Шапић

0

На основу 93,2 одсто обрађеног узорка, коалиција окупљена око Српске напредне странке однела је убедљиву победу на парламентарним изборима, а изборни праг од три одсто прешле су још само две изборне листе, саопштили су Ипсос и ЦеСИД.

 

 

Пратите нас на јутјуб каналу Србин.инфо

https://www.youtube.com/user/srbininfo

00.15 Резултати извесни, у Скупштини дефиниитвно само три листе

 
На основу 93,2 одсто обрађеног узорка, коалиција окупљена око Српске напредне странке однела је убедљиву победу на парламентарним изборима, а изборни праг од три одсто прешле су још само две изборне листе, саопштили су Ипсос и ЦеСИД.

Листа Српске напредне странке освојила је 62,6 одсто гласова, коалиција Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије 10,9 одсто, док је листа „Александар Шапић – победа за Србију“ освојила 4,2 одсто гласова.

Најближи преласку цензуса је Покрет за обнову краљевине Србије (ПОКС) са 2,7 одсто гласова, Суверенисти Саше Радуловића освојили су 2,6 одсто, покрет „Метла 2020“ 2,4 одсто, а Српска радикална странка 2,0 одсто гласова. Покрет Слободних грађана добио је поверење 1,8 одсто бирача, док је за Заветнике гласало 1,6 одсто грађана који су изашли на изборе.

Уједињена демократска Србија (УДС) и листа „Здраво да победи“ освојили су по 1,0 одсто, покрет Левијатан 0,8, а група грађана „1 од 5 милиона“ 0,7 одсто гласова.

Посланичке мандате освојиле су и све четири изборне листе националних мањина – Савез војвођанских Мађара (2,3 одсто гласова), Албанска демократска алтернатива (0,9 одсто), листа коју предводи Муамер Зукорлић (0,9 одсто) и Странка демократске акције Санџака (0,6 одсто).

22.20 Милан Стаматовић убедљив у Чајетини

Листа „Милан Стаматовић – Здрава Србија – Демократска странка Србије – Партија уједињених пензионера Србије“ на изборима за састав Скупштине општине Чајетина освојила је 5.231 глас, осносно око 61 одсто од укупно изашлих бирача. Овим се Стаматовићу пружа прилика да још једном самостално формира власт.

22.12 Резултати на 70,3 одсто обрађеног узорка (Ипсос-Цесид)

СНС 179 мандата
СПС 30 мандата
Шапић 11
СВМ 8
Зукорлић 3
Албанска демократска алтернатива 4
СДА Санџак 3

21.53 – Обрађено 60,6 одсто узорака

Резултати Ипсоса и Цесида на основу 60,6 одсто обрађеног узорка: СНС: 62,5 одсто, СПС-ЈС: 10,7 одсто, СПАС: 4,1 одсто, ПОКС: 2,9 одсто, Суверенисти: 2,6 одсто, Метла: 2,5 одсто, СРС: 2,1 одсто, СВМ: 2,1 одсто

СНС однео победу у Требињу и Дрвару

Изборна листа „Александар Вучић – За нашу децу“ однела је убедљиву победу на бирачком месту у Конзуларној канцеларији у Требињу на парламентарним изборима у Србији, који су одржани данас, пише локални портал „Требињеливе“.

Према првим информацијама, од 298 уписаних бирача на изборе је изашло њих 274, а за листу коалиције окупљене око СНС-а гласала су 232 гласача, што је око 85 посто од изашлих бирача.

Три листе прешле цензус

На обрађених 43, 7 одсто узорка, како саопштава СНС, само три листе прешле су цензус овогодишњих избора.

Треба нагласити да су ово први, прелиминарни резултати на веома малом узорку. Могуће су велике промене јер је ово само први пресек.

Према њему, само су СНС (63, 4), СПС (10,3) и СПАС (Александар Шапић) – 4,0

А онда следи листа оних који се боре за цензус.

Овако она изгледа:

ПСГ – 1,8
СРС – 2,2
УДС – 1 %
МЕТЛА – 2,4 %
Левијатан – 0,8 %
СУВЕРЕНИСТИ – 2,5
ПОКС – 2,8
Заветници – 1,7

21.45 др Драган Петровић: СНС има двотрећинску већину, може да промени Устав око КиМ!

Др Драган Петровић изјавио је у специјалној емисији на каналу „Србин инфо“, да ако се испоставе да прелиминарни резултати остану важећи до краја, то значи да ће СНС имати двотрећинску већину у парламенту што ће им омогућити да промене Устав и из њега избаце Косово и Метохију.

21.30 Никола Сандуловић се обратио испред РИК-а

Испред РИК-а су се после 21. часа окупиле присталице Републиканске странке, због како су рекли, криминала на данашњим нелегалним изборима.

– Избори су били потпуно нерегуларни, а на њих није изашло више од 35 одсто. Ми смо овде испред РИК-а због кршења закона. Вечерас се дешава криминал. РИК саучествује у криминалу Александра Вучића. Опозиција треба да састави заједнички тим, да све разлике стави по страни – рекао је Никола Сандуловић, лидер Републиканске странке.

20.30 СНС саопштио да је изашло више од 50 одсто бирача

20.30 Обраћање Срђана Нога испред Скупштине

– Рекао сам да ће психопата пократи ове изборе и да ће прогласити излазност између 48 и 52 одсто. Сада нам остаје једна ствар – апсолутна већина грађана није изашла на ове изборе. Сви грађани који су бојкотовали морају да дођу овде испред Скупштине да нас Вучић преброји.

То је једини начин да поништимо лажне изборе. Све политичке партије које су бојкотовале морају да позову народ да дођу овде. Није циљ само да оспоримо Вучићеве изборе, већ да вратимо грађанима извесност.

Јуче је одржан најбројнији политички скуп у последњих годину дана. Нула секунди на телевизијама, нула слова у штампи. Са скупа нико није дошао да извештава. Медији у Србији не постоје, изузев појединих новинара и Србин инфо сајта и јутјуб канала.

Очекујем да прокључа бес у народу када психопата сада прогласи победу на изборима, јер знамо да нико није изашао на изборе. Ипак, потребно је да изађемо на улицу, да не пишемо по друштвеним мрежама и да чекамо да нас неко позове. Шта има ко да вас зове.

20.15 Конференција Савеза за Србију

Већ у 20 часова прву конференцију за медије је одржао Савез за Србију, чији лидери су изјавили да су ово били лажни избори које опозиција неће признати.

– Информер каже да излазност свакога сата скаче и да ће изаћи на 55%, иако никог живог нема на бирачким местима већ три сата. Ово је луђе од свих могућих очекивања на шта су све они спремни. Ово је не изборна крађа већ изборни криминал највећих размера. Зло! – рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић.