Прочитај ми чланак

ИЗБЕГАО ИЗ ХРВАТСКЕ Човек који је напао Секу и Бјелу: Угледајмо се на Туђмана?!

0

Даћу вам пример једне суседне државе, ја њиховог председника нерадо спомињем, али био је у праву. Ради се о Фрањи Туђману, када је најбољем познаваоцу међународног права рекао да ће му бити министар спољних послова док Хрватска не буде међународно призната. То је вођење политике! То је та нова политика коју ви не можете да схватите, такав један министар може обавити један задатак најбоље у овој земљи, изјавио је, ни мање ни више него Марко Атлагић, избеглица из Хрватске и јуришник СНС у Скупштини Србије у августу 2013. године (месецу који Срби памте по злочинима у Олуји и протеривању са вековних огњишта).

Alo, Printscreen

Ова изјава Атлагића изазвала је буру у Скупштини, приликом расправе о амандманима на Предлог закона о министарствима. На њу је реаговао Борко Стефановић, тадашњи посланик ДС.

– Увредљиво је, али пошто сте ви једна власт, рекао бих читача почетника, ви сте сви од врха до дна фасцинирани књигом коју сте прочитали то јутро. Рецимо, Александар Вучић прочита о Сингапуру а онда о њему прича у 20 интервјуа, онда се прочита Макс Вебер, па напредњаци навале на киоск да га купе јер мисле да се тамо продаје, онда ви читате реферате из 1982. што је нама фасцинантно да слушамо, а то је да је једна од карактеристика успешности владе да су министри на седницама, осим оних који су оправдано одсутни – казао је Борко Стефановић.

И хрватски медији су пренели одушевљење српског посланика у Скупштини (избеглице из Хрватске)  са ликом и делом Фрање Туђмана.

Večernji list, Printscreen

 

Међутим, онда је уследио нови шок за тадашње посланике у Скупштини Србије јер је Атлагић објаснио је да је оно што мисли о Туђману објавио у многим часописима и да је Туђман 99 одсто фашиста, али да сваки фашиста има нешто што је дао науци или нечем другом – биологији. Ту је мислио на лекара у Аушвицу Менгелеа, који је вршио експерименте на живим људима, посебно на бебама и деци.

Дакле, човек који је водио Србе у Хравстској и избегао из ње због политике Фрање Туђмана, кога као посланика већ годинама издржава српски народ, сматра да су Туђман и фашисти дали допринос науци?!  Атлагић је водио Србе у Хрватској, па не чуди што је стотине хиљада доживело голготу и било протерано са својих огњишта, а данас је гласноговорник Вучићевих мисли.

Подсетимо, Атлагић је брутално напао глумицу Јелисавету Секу Саблић, оптуживши је за мањак патриотизма, јер је у интервјуу НИН-у изјавила да је отаџбина тамо где је добро, а не где је сарма. А, поручио је и глумцу Драгану Бјелогрлићу да напусти Србију, пошто је он један од ретких глумаца и јавних личности који је стао у одбрану колегинице. Остали глуме ботове и срамотно ћуте. Ваљда се плаше Атлагића…