Прочитај ми чланак

УДБА-НАТО усташе: Вучићева Јелена Милић на промоцији књиге Туђмановог министра

0

Јелена Милић, амбасадорка Србије у Хрватској, била је на промоцији књиге "Дипломатска олуја", чији је аутор Мате Гранић, најдуговечнији министар Фрање Туђмана, који је потписао њен примерак.

– Промоција доп. издања књиге „Дипломатска олуја“ Мате Гранића, доајена хрватске дипломатије, у пуној сали НСК. Прилика за кратки разговор током потписивања мог примерка. Надам се да ће ми ова књига помоћи у разумевању околности које оптерећују наше односе – написала је Јелена Милић на друштвеним мрежама.

Промоција доп издања књиге #Дипломатскаолуја Мате Граница, доајена хрватске дипломатије, у пуној сали НСК. Прилика за кратки разговор током потписивања мог примерка. Надам се да ће и ми ова књига помоци у разумевању околности које оптерећују насе односе.

Она је окачила и слике са потписивања књиге. Испод њеног назива на корицама пише: „Сећања најдуговечнијег Туђмановог министра“.

Мате Гранић је политичку каријеру почео у време ратних деведесетих. У јулу 1991. био је потпредседник Владе Хрватске, а две године касније постављен је за министра спољних послова. На тој функцији остао је седам година. Био је и преговарач у поступку доношења Дејтонског споразума.

Он је и први хрватски политичар који је потврдио да су хрватски авиони 7. августа 1995. на територији БиХ напали српску избегличку колону, али је навео да мета нису били цивили већ делови војске РСК.