Прочитај ми чланак

Избачен из службе због повезаности са криминалцима, сада кандидат за директора БИА

0

Ко је Бруно Ђуран, кандидат да наследи Братислава Гашића на месту директора БИА? Припадник безбедности треће армије у Нишу, 1996. године пребачен је у Београд, у Министарство одбране, наводно због потреба посла. А избачен је из службе због повезаности са лицима из криминогене средине. Наиме, када је рађена акција - повезаности криминала са грађевинском мафијом, утврђено је да је Ђуран склапао послове са грађевинском мафијом.

Након избацивања из војне службе безбедности, премештен је у гарнизон Ваљево, али незадовољан због овога 2000. напушта Војску.

По напуштању Војске преузима од оца, иначе великог трговца чарапа, породичну фабрику.


Доласком нове власти, постављен је на место шефа кабинета министра Душана Вујовића, по његовом одласку прелази код градоначелника Зорана Радојичића за шефа кабинета. Након тога, прелази у Пошту Србије, где је био председник Надзорног одбора Поште Србије, а био је и један од најозбиљнијих кандидата за директора.

У међувремену, због неслагања са Гораном Весићем, Вучићи га пребацују у БИА, где после неколико месеци постаје један од руководилаца. А сада има индиција да се спрема да преузме БИА.

Зар је могуце да човек који је избачен из војне службе безбедности због повезаности са криминалом, сада може да ради и чак буде у врху БИА?

Слично као у случају Зорана Петровића, који се као један од директора једне од фирми Слободана Тешића, налази на црној листи, и такође ради у БИА.

Од када то у служби као што је БИА могу да раде људи са сумњивом прошлошћу?