Прочитај ми чланак

Ивица Дачић: У СПС не могу да постоје две политике

0

dacic1

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да је Председништво странке подржало његов став да треба наставити сарадњу са СНС, а ко мисли другачије од органа странке мораће да буде његов противкандидат на конгресу или му неће бити места у руководству.

– Председништво је подржало мој став да треба наставити сарадњу са СНС-ом. Заказаћу седнице Председништва и ГО чим се вратим у земљу. У СПС-у не могу да постоје две поллитике, свако ће морати да објасни своје поступке – рекао је Дачић за данашњу „Политику“.

Дачић одступање од званичног става партије у јавности повезује са, како је рекао, покушајем његовог рушења у СПС и констатује: „То је легитимно, али на седницама партијских органа. После доношења одлуке нико нема право да износи другачије ставове без последица“.

Како наводи „Политика“, Дачић је ово изјавио том листу поводом изјаве функционера СПС Новице Тончева да би СПС требало да буде опозиција и реакције потпредседника СНС Небојше Стефановића који је најавио да ће својој партији предложити да СПС не буде укључена у нову владу.

(Танјуг)