Прочитај ми чланак

ИСТРАЖИВАЊЕ: Срби све више против ЕУ

0

Српску напредну странку подржава 51,4 одсто грађана, следи Социјалистичка партија Србије са подршком од 10,6 одсто и Српска радикална странка са 8,9 одсто подршке бирача, показало је данас представљено истраживање агенције Фактор плус. ;

rejting_1stranaka-x0

Рејтинг странака, Фото: Фактор плус

Истраживање је показало да би 48 одсто грађана изашло на изборе ако би они били одржани у недељу, 23 одсто не би гласало док је 29 одсто одговорило да не зна да ли би изашло на изборе.

Према речима политилчког аналитичара Дејана Вука Станковића, приметан је раст евроскептицизма јер само 41 одсто грађана сматра да Србија треба да постане чланица Европске уније (ЕУ).

Став грађана о ЕУ, Фото: Фактор плус

Став грађана о ЕУ, Фото: Фактор плус

„То је последица миграционе кризе, кризе у самој Европској унији али и регионалних проблема. Пре десет година, око две трећине грађана сматрало је да је опредељење за ЕУ неприкосновено, а данас чланство Србије у Унији подржава само 41 одсто грађана“, рекао је Станковић.

Истраживање је спроведено од 6. до 11. октобра а у њему је учествовало 1.000 испитаника на територији Србије, без Косова и Метохије.