Прочитај ми чланак

ИНФОРМЕР ИЗМИСЛИО ЈУТЈУБ НАЛОГ ДА БИ ОБЈАВИО Јеремић оптужио Јанковића за убиство

0

Вучићев лични билтен за обрачун са неистомишљеницима Информер наставља са хајком на опозицију путем лажи, фалсификата и подвала.

Овога пута, фалсификовали су лого популарне Фејсбук странице „Критична маса“ и на новом јутјуб налогу са фалсификованим логом „Критичне масе“ објавили видео у којем се Саша Јанковић оптужује за убиство пријатеља.

Потом су „сензационално“ објавили на сајту и насловници сутрашњег броја како „Критична маса, блиска Јеремићу, оптужује Јанковића за убиство“ и како „опозиција међусобно води „рат до истребљења“.

Вучићев „Информер“ иначе често линчује опозиционе лидере фалсификованим изјавама других опозиционих лидера, како би се створила слика о њихој међусобној завађености и како би се уваљали у блато сви, осим Вучића.

Иако је јасно да се ради о лажном јутјуб налогу који нема везе са правим јутјуб налогом „Критичне масе“. Информер је у сутрашњем броју објавио велики наслов: „Јеремић оптужио Јанковића за убиство“.

Истим методом фалсификата Информер 2016. Оптужио Двери да су „признали Косово“.

Готово идентичан метод режимског спиновања примењен је и на последњим парламентарним изборима. Када је направљен лажни јутујуб канал Двери, на коме је објављен видео спот Бошка Обрадовића, али је за разлику од оригиналног спота, на фалисификату приказана мапа Србије без Косова.

Иако су из Двери одмах објаснили и доказали да се ради о лажном јутјуб налогу направљеном пре неколико дана, Информер је сутрадан објавио сензавионалну вест како су Двери „признали Косово“.