Прочитај ми чланак

Икодиновић Вучићу: Бедо бедна, од беде најбеднији си

0

Прослављени ватерполиста Данило Икодиновић прокоментарисао је ситуацију из Лесковца, где су пољопривредни произвођачи, незадовољни откупном ценом парадајза бесплатно делили ово поврће грађанима. Тужна чињеница је то што су се грађани буквално отимали око намирнице, што говори у прилог томе каква је економска ситуација у држави.

– Економски змају, да ли си видео како се људи отимају за бесплатан парадајз у Лесковцу? Да ли те подсећа на дељење бесплатног хлеба деведесетих? Бедо бедна, од беде најбеднији си. Да ли је неко од твојих био у гомили људи који узимају бесплатан парадајз? Није? Немогуће… – написао је Икодиновић на Твитеру.

Икодиновић се, по свему судећи, у објави обраћа председнику Србије Александру Вучићу, који неретко истиче да је Србија економски тигар/змај, да смо најбрже раструћа економија у Европи, да смо у златном добу.

Ситуација у Лесковцу је заиста подсећала на најтмурнија времена деведесетих година, када је услед санкција и економског краха државе, била несташица хране, па се народ отимао за хлеб, који би чекао сатима у редовима.

Подсетимо, пољопривредни произвођачи из Лесковца су пре неколико дана делили бесплатан парадајз грађанима овог града. Они су се на тај корак одлучили због прениске откупне цене од 10 динара по килограму парадајза, који се у малопродаји касније пласира за многоструко већу цену.

На снимку који је објавила Решетка види се како народ нестрпљиво граби бесплатне намернице, па је многе ова сцена подсетила на немиле деведесете.

– Ја обично купујем на пијаци, прошле године сам чак имао да напуним и флаше са парадајзом, али поклону се у зубе не гледа – каже пензионер који је успео да напуни три кесе.

И то вам је то…